Milli Savunma Bakanı Gönül Çankırı'da

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çankırı'daki MKE fabrikası benim bakanlığım görev alanı içinde önemli bir yere sahiptir

Milli Savunma Bakanı Gönül Çankırı'da
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çankırı'daki MKE fabrikası benim bakanlığım görev alanı içinde önemli bir yere sahiptir. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinde kullandığı toplar artık burada üretiliyor" dedi.
Gönül, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi.
Çankırı programına Şabanözü ilçesinde başlayan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ilçe meydanında vatandaşlara hitap etmek için hazırlık yaparken protokole 4 adet lüks koltuk hazırlandığını görünce tepki gösterdi.
"Bizi koltuk meraklısı mı zannediyorsunuz, biz koltuk meraklısı değiliz" diyen Gönül, vatandaşlar için ayrılan plastik sandalyelere oturdu.
Daha sonra vatandaşlara hitap eden Bakan Gönül, vatandaşlardan 12 Eylül günü anayasa değişikliği referandumunda sandığa giderek "evet" oyu kullanmalarını istedi.
Beraberinde Çankırı Milletvekilleri Nurettin Akman ile Suat Kınıklıoğlu, İl Başkanı İdris Şahin ve parti teşkilatı mensupları olduğu halde Eldivan ilçesine geçen Bakan Gönül, burada da vatandaşlara hitap etti.
Eldivanlılardan da anayasa değişikliği için "evet" oyu isteyen Milli Savunma Bakanı Gönül'e, bir kavanoz bal hediye edildi. Eldivan'ın kirazının meşhur olduğunu anlatan Gönül, "Eldivan balının meşhur olduğunu bilmiyordum artık Eldivan balının reklamını yaparım" diye konuştu.
Cuma namazını Çankırı Hoca Ahmet Yesevi Camiinde kılan Milli Savunma Bakanı Gönül, cami önünde düzenlenen Çankırı Güldürcek Barajı İçme Suyu Bilgilendirme toplantısına katıldı.
Toplantıda bir açılış konuşması yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'da hayal olarak nitelenen büyük bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek "Çok zorlu mücadeleler sonunda 80 km. ishale hattı ve çok modern arıtma tesisini tamamlayıp mübarek ramazana musluklarımızdan sağlıklı içme suyu içerek girdik. Çankırı tarihinin en önemli projelerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
GETİRİLEN ŞEMSİYEYİ ELİNİN TERSİYLE İTTİ
Kürsüye gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kürsüde konuşurken güneşten etkilenmemesi için bir görevli tarafından şemsiye getirildi. Vatandaşlar güneş altında beklerken şemsiyeyi tutmak isteyen görevlinin elindeki şemsiyeyi eliyle iten Bakan Gönül, konuşmasını güneş altında sürdürdü. Gönül, Çankırı için tarihi bir günün yaşandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Böylesine önemli bir projenin gerçekleşmesi fevkalade önemli. Başta belediye başkanımız olmak üzere milletvekillerini ve emeği
geçenleri kutluyorum. Çankırı'daki MKE fabrikası benim bakanlığım görev alanı içinde de önemli bir yere sahiptir. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinde kullandığı toplar artık burada üretiliyor. Biz göreve geldiğimizde bu tesisler çok düşük kapasitede çalışıyor ve işçi çıkarılma durumundaydı. Geliştirdiğimiz projelerle üretim kapasitesini yüzde 85'e çıkarıp yeni işçiler almaya başladık."