BUGİAD'ın iftarında 'Evet' denildi

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) kent dinamiklerini iftarda 'evet' etrafında buluşturdu.

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) dü

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) kent dinamiklerini iftarda 'evet' etrafında buluşturdu.

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) düzenlediği iftar programında Bursa'nın siyasi, ekonomi ve iş dünyasını bir araya getirdi. Merinos Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programına Devlet Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, siyasiler ve iş dünyasından önemli simalar katıldı.

İftar programında görüşlerini dile getiren Devlet Bakanı Faruk Çelik, 11 ayın sultanı Ramazan ayının bir ibadet demeti ve zamanı olduğunu belirterek; bu ayda birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının zirveye ulaştığını dile getirdi. Ramazan ayının aynı zamanda barış, dostluk ve sevgi ayı olduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, "O kadar ihtiyacımız var ki Ramazan ayını vesile kılarak hiç bir ayrım gözetmeksizin, bütün insanlara kucak açalım, bütün dostlara kucak açalım, kaynaşalım, bir olalım, diri olalım." dedi.

"BAKAN FARUK ÇELİK, REFERANDUMDA ÜLKEYİ İLERİ GÖTÜRECEK ADIMLAR ATILMALI"

Bakan Faruk Çelik, gündeme ilişkin olarak ise özellikle referandumda ülkeyi ileri götürecek adımların atılması temennisinde bulunarak, şunları söyledi: "Ben Ramazan ayı gibi 12 Eylül referandumunun da hakkının iyi verilmesini temenni ediyorum. 12 Eylül önemli bir aşamadır. Türk demokrasi hayatında, hiç kimsenin 30 yıl öncesindeki bir 12 Eylül'e dönmek istemediğini hepimiz biliyoruz. 30 yıl öncesinde kimse kalmak istemez. Türkiye gelişti, daha çok gelişmeli, daha çok ilerlemeli. Bu konuların da bu boyutu ile ele alınmasını Türk demokrasisi açısından, Türk milleti ve geleceğimiz açısından çok olumlu bir değerlendirme olacağı inancı içindeyim. Herkes vicdanı ile başbaşadır, herkes söyleyeceğini söyleyecek, görüşünü ifade edecek ve inanıyorum ki geri gidiş değil, ileri gidiş sürekli devam edecek, milletimize yakışan budur, devletimize yakışan budur." şeklinde sözlerini tamamladı.

Vali Şahabettin Harput da milletleri yaşatan kültürleri olduğunun altını çizerek, kültürün en önemli unsurlarından birinin de inançlar olduğunu kaydetti. Harput, yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de bugün topyekun aynı inanç ve duygu etrafında birleşildiği, kenetlendiği muhteşem atmosfer yaşandığını ifade etti. Birlik beraberliğin en çok lazım olduğu dönemde mübarek Ramazan'ın geldiğine işaret eden Harput, Ramazan'ın milleti nasıl bir araya getirdiğini herkesin çok iyi bildiğini söyledi. Vali Harput, şöyle dedi:

"Güçlü ile zayıfın, kadın ile erkeğin, genç ile yaşlının toplumun bütün kesimlerinin birbiri ile kucaklaştığı, tokun açın halinden anladığı, varlıklının yoksulun halinden anladığı, insanın insanlık erdeminin en yüksek doruğuna ulaştığı, insanların sabrı öğrendiği, hoşgörüyü öğrendiği, affı affetmeyi öğrendiği bir güzel ayın içindeyiz. Buna o kadar ihtiyacımız var ki. İşte bu ayda kabyolmaya yüz tutan bu değerlerimizin bu vesile ile hatırlanması ile bundan sonraki hayatımıza yeniden şekil verme, ilişkilerimizi, münasebetlerimizi buna göre tesis etme adına bunu büyük bir kazanç sayıyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise ülkede yaşanan güzel günlerin bir parçası Ramazan ayında bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Bu güzellikleri yaşayan bizler olarak her güzellik Türkiye'de bizim milletimiz tarafından örnek şekilde yaşatılıyor. Bizler de bu güzelliklerin en iyi şektilde yaşanması için elimizden geleni yapıyoruz. Bir yandan bu kültürümüzü yaşatıyor, bir yandan da bu güzelliklerin yaşanması için elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz." dedi.

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar ise derneğin faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunduğu programda, Ramazan ayının birlik ve beraberlik getirmesi temennisinde bulundu.

Konuşmasında, 12 Eylül'de referanduma sunulacak olan Anayasa değişikliği ile ilgili değerlendirmede de bulunan Hayati Canlılar, tam demokratik bir Türkiye için özgürlükçü bir anayasa isteğinde bulunarak, "12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğine baktığımızda, keşke kapsamı daha geniş olsaydı. Ülkemizin tüm taleplerine cevap vermese de bu yolda atılmış önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Referandumun partiler üstü bir mesele olduğuna dikkat çeken BUGİAD Başkanı Canlılar, "Referandumda tümüyle oylanacak pakette yer alan değişiklikler gerçek bir hukuk devleti olabilmek için atılan çok önemli bir adımdır. BUGİAD ailesi olarak referandumda oyumuz 'evet' olacaktır." şeklinde konuştu.