Başkan Çöğür Chp'den İstifa Etti   Doğanhisar

ÇÖĞÜR CHP'DEN İSTİFA ETTİ
 
DOĞANHİSAR (A.

ÇÖĞÜR CHP'DEN İSTİFA ETTİ
 
DOĞANHİSAR (A.A) - 13.08.2010 - Halk oylamasında 'evet' oyu kullanacağını açıklayan Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Konakkale Belde Belediyesinin CHP'li Başkanı Mehmet Çöğür, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
Çöğür, CHP'den 4'ü asil toplam 8 meclis üyesi ile birlikte, mensup oldukları CHP'den istifa ettiklerini bildirdi.
İstifa dilekçelerini CHP Konya İl Başkanlığı ve Doğanhisar İlçe Başkanlıklarının yanı sıra Doğanhisar Kaymakamlığına sunduklarını belirten Çöğür, istifalarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmede bulundu:
'09 Ağustos tarihinde, 12 Eylülde yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacağımı tüm kamuoyu ile paylaşmıştım. Bu karar, şahsımı Konakkale Belde Belediye Başkanı seçen hemşehrilerimin de CHPli meclis üyelerinin de ortak kararıdır. Açıklamamda belirttiğim üzere, ülkemizin menfaatini 'evet'te gördüğüm için bu kararı aldım. Şahsım ve 8 meclis üyemle birlikte mensup bulunduğumuz CHP'den istifa ettik.'
Çöğür, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 Ağustosta Beyşehir'de düzenlediği açık hava mitingi öncesinde, üzerinde 'evet' yazılı bir şapka takarak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliği oylamasında 'evet' oyu kullanacağını söylemişti.


13.08.2010 13:50:05