Otoparkta iftar sevinci

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki otoparkta oluşturulan aşevi ilk iftarda binlerce vatandaşı ağırladı. Aşevinde sıraya

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki otoparkta oluşturulan aşevi ilk iftarda binlerce vatandaşı ağırladı. Aşevinde sıraya girip tabldot yemeğini alan vatandaşlar iftar saatinin gelmesini büyük bir heyecan içinde bekledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da ilk iftarlarını vatandaşlarla birlikte aşevinde yaptı. Servis masasının arkasına geçip, vatandaşlara yemek dağıtan protokol üyeleri ezanın okunmasının ardından yemeklerini de yine vatandaşlarla birlikte yedi. Ramazan ayı boyunca her gün 4 bin kişiye iftar verilecek aşevinde ilk iftarını paylaşan Karadağ, "Ramazan sevgi, bereket, dostluk, hoşgörü ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı aydır. Ramazan ayında toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerine şahit oluyoruz. Bugün de 4 bin iftar sofrası kuruyoruz. Ramazan süresince kurulacak bu sofraların yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak yardımı yapılacak. Dirlik, düzen ve huzuru hissedeceğimiz bu ayın hem Türk milletine, hem de tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi, iftar saati yolda olan vatandaşları da unutmadı. İftar vakti evlerine ulaşamayan vatandaşlar için, Orhangazi Parkı, Osmangazi metro istasyonu, Yeşil Türbe yanı, Merinos Parkı ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde vatandaşlara çorba dağıtıldı. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı sıcak çorba ile oruçlarını açtı.