Moral FM'den Ramazan'a özel programlar

Her sene Ramazan ayına özel bir yayın akışıyla giren Türkiye'nin ilk özel kültürel radyosu Moral FM, bu sene de Ramazan ayının ruhuna uygun olarak yen

Her sene Ramazan ayına özel bir yayın akışıyla giren Türkiye'nin ilk özel kültürel radyosu Moral FM, bu sene de Ramazan ayının ruhuna uygun olarak yeni yapımlara imza atıyor. Moral FM'de her Ramazan da bir Moral FM klasiği olan Kur'an-ı Kerim Mukabelesi her sabah saat 06:00 da İlhan Tok, saat 12:05 de İhsan Atasoy'un sesinden, mukabele takip edenler ile buluşacak.

Moral FM'de Ramazan ayının en dikkat çeken yapımlarından biri ise 10 sene önce yayında olan ve yayınlandığı yıllarda oldukça ilgiyle takip edilen Kur'an Bülbülleri programının yeniden yayınlanması. İhsan Atasoy'un hazırlayıp sunduğu programda ünlü hafızların, kurraların hayatları, eğitimleri ve aşr-ı şerifleri dinleyenler ile paylaşılıyor. Aralarında vefat eden meşhur hafızlarla yapılan sohbetlerinde yer alacağı Kur'an Bülbülleri programı Cuma günleri hariç her gün saat 13 de yayın akışında kendisine yer bulacak.

Bu yıl ilk kez uygulanacak olan yeni bir yapım ise Kur'an-ı Kerim meali. Her gün saat 15.00'te o gün saat 06.00 ve 12.00'de yayınlanan cüzün Türkçe meali İsmail Tongar'ın seslendirmesi ile dinleyenlere sunulacak.

Yayın akışında Ramazan ayı haricinde de Cevşen Duası'na yer veren Moral FM, Ramazan ayında daha bir önem vererek dinleyenleriyle Cevşen duasını paylaşıyor. Her gün saat 20:30 da İhsan Atasoy'un Arapçasını, Cemal Uşşak'ın Tükçe mealini seslendirdiği Cevşen duası dinleyenler ile buluşacak.

Ramazan ayına özel programlar arasında yer alan bir başkası ise Yazar Metin Karabaşoğlu'nun, Peygamberimizin (s.a.v) birçok hadisi şerifi üzerine, hayatın içinden ve hayatın pratiğine uygun şerhler düştüğü Hadis Okumaları kitabının radyofonik olarak seslendirilmesi. İsmail Tongar'ın seslendirdiği Hadis Okumaları programı Çarşamba ve Cuma hariç her gün saat 21.00'de yayınlanacak.

Moral FM'de sahur ve iftar programları ise bu sene, Moral FM programcıları Selahaddin Kocaaslan ve Fethi Çağıl tarafından hazırlanıp sunulacak. Sahur Bereketi programında Selahaddin Kocaaslan her gün saat 03:30 da dinleyenleri ile buluşacak. Kocaaslan bu programının haricinde Ramazan ayına özel olarak Perşembe ve Cuma günleri Mahya isminde bir özel program daha sunacak. İftar saatinde ise Fethi Çağıl her gün saat 18:30 da İftara Doğru programıyla yayın akışında yer alacak.