Aşevinde İlk İftar Bereketi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki otoparkta oluşturduğu aşevi, Ramazan'ın ilk günüyle birlikte kapılarını vatandaşlara açtı.

Aşevinde İlk İftar Bereketi
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal belediyecilik faaliyetlerinden biri olan ve her yıl geleneksel hale getirilen aşevinde, ilk iftar heyecanı yaşandı. Aşevinde sıraya girip tabldot yemeğini alan vatandaşlar iftar saatinin gelmesini büyük bir heyecan içinde bekledi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da ilk iftarlarını vatandaşlarla birlikte aşevinde yaptı. Servis masasının arkasına geçip, vatandaşlara yemek dağıtan protokol üyeleri, ezanın okunmasının ardından iftarını da yine vatandaşlarla birlikte açtı.
GÜNDE 4 BİN KİŞİLİK YEMEK
Ramazan ayı boyunca aşevinde her gün 4 bin kişiye iftar verileceğini belirten Karadağ, "Ramazan sevgi, bereket, dostluk, hoşgörü ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı aydır. Ramazan ayında toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerine şahit oluyoruz. Bugün de 4 bin iftar sofrası kuruyoruz. Ramazan süresince kurulacak bu sofraların yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak yardımı yapılacak. Dirlik, düzen ve huzuru hissedeceğimiz bu ayın hem Türk milletine, hem de tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Büyükşehir Belediyesi, iftar saati yolda olan vatandaşları da unutmadı. İftar vakti evlerine ulaşamayan vatandaşlar için, Orhangazi Parkı, Osmangazi metro istasyonu, Yeşil Türbe yanı, Merinos Parkı ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde sıcak çorba dağıtıldı. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı çorba ile oruçlarını açtı.