Alınteri Derneği referandumda 'evet' diyecek

Erzurum Alınteri Derneği Başkanı Aydın Kemal Yıldız, daha demokratik ve özgür bir Türkiye için referanduma 'evet' diyeceklerini açıkladı.

12 Eylül'

Erzurum Alınteri Derneği Başkanı Aydın Kemal Yıldız, daha demokratik ve özgür bir Türkiye için referanduma 'evet' diyeceklerini açıkladı.

12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğine bir destek de işçilerden geldi. Erzurum'da hizmet veren Alınteri Derneği Başkanı Aydın Yıldız, referandumun sadece memur için değil işçiler için de önemli olduğuna değindi. Anayasa değişikliğinde özel hayatın gizliliği, fişlenmenin suç sayılması, çocuklar, engelliler ve kadınlar ile ilgili ciddi haklar yer aldığını belirten Yıldız, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkının temel hak ve özgürlükler açısından da önemli olduğunu söyledi. İşçilerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşu olarak referandumda 'evet' diyeceklerini vurgulayan Başkan Yıldız, şöyle konuştu: "Bir daha yeni darbeler yaşanmaması, daha özgür bir Türkiye için bu oylamayı önemsiyoruz. Kimse kendini devletin yerine koyamaz. Alınteri Derneği olarak bu referandum sürecini bir parti meselesi olarak görmüyoruz. Hiç kimsenin tesiri altında kalmadan anayasa değişikliğine 'evet' diyeceğiz. Uluslararası alanda hak ettiği yere ulaşması için bu referandumu basamak olarak görüyoruz. Ülkemizi hak ettiği yere beraber taşıyalım."