Van'da Muhteşem Karizmashow Gösterisi

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası etkinlikleri kapsamındaki Van'da Karizmashow gösterisi yapıldı.

Van'da Muhteşem Karizmashow Gösterisi
Basketbol Federasyonu'nun organizasyonu, Van Valiliği'nin ev sahipliğinde 2 gün sürecek olan Karizmashow, ilk gösterisini yaptı. Van Valiliği bahçesine kurulan mini basketbol sahasında yapılan Karizmashow'un ilk gösterisini Van Valisi Münir Karaloğlu, Yardımcısı Nurullah Ertaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar ve Basketbol Federasyonu ile birlikte izledi. Vali Karaloğlu, gösterilerin yapıldığı alana gelişinde basketbol dünyasının ünlü sunucusu İsmet Badem tarafından karşılandı. Karaloğlu, saha içine girerken de gösterilere katılacak olan minik basketbolcularla 'çak' hareketi yaptı. Ünlü sunucu Badem, etkinliklerle ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra Karizmashow'un gösterileri başladı. Ekipte bulunan sporcuların basketbol topunu potaya attıkları sırada yaptıkları birbirinden akrobasi hareketleri izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Gösterilerinin final bölümünde ise Vali Münir Karaloğlu da katıldı. Karaloğlu, eline aldığı basket topunu üzerinden atlayarak alan sporcular potaya bırakırken, ilginç görüntüler oluştu. En ilginç görüntü ise bir sporcunun havada yaptığı akrobasi hareketinin ardından topu potaya bıraktıktan sonra çemberin üzerinde oturması büyük alkış aldı.
Yaklaşık 15 dakika süren gösteriler sonrası bir açıklama yapan Vali Karaloğlu, "2010 Dünya FIBA Basketbol Şampiyonası Türkiye'de düzenleniyor. Bu şampiyonanın da maskotu Van Kedisi'dir. Şampiyonayı Van için özel kılan, şampiyonanın maskotunun Van'ın çok önemli değerlerinden birisi olan Van Kedisi'nin seçilmiş olmasıdır. Basketbolu tabana yaymak, gençlere sevdirmek maksadıyla federasyonunun düzenlemiş olduğu bu etkinlik daha önce Trabzon'da düzenlendi, bunun ikincisi ise Van'da düzenleniyor. Ben emeği geçen başta federasyon başkanımız olmak üzere burada olan tüm ekibe teşekkür ediyorum. 2 gün boyunca gençlerimiz burada Karizmashow'u izleyecekler, kendileri burada basket atacaklar. Perşembe günü akşam ise 'Haydut Grubu' konseri de yine valiliğimizin bahçesinde olacak. Biz bütün Vanlıları, bütün gençleri hem basket gösterilerini izlemeye hem de konsere davet ediyoruz. Basketbolumuzun efsane sunucusu İsmet Badem'e de çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu etkinlik Van'dan da daha sonraki yıllarda alkışlayacağımız dünya çapında basketçilerin yetişmesine, basket severlerin yetişmesine vesile olur" dedi.