Radikal değil

Milli Takım'daki görevine resmen 1 Ağustos'ta başlayan Teknik Direktör Guus Hiddink, ay-yıldızlı ekipte r...


Milli Takım'daki görevine resmen 1 Ağustos'ta başlayan Teknik Direktör Guus Hiddink, ay-yıldızlı ekipte radikal bir değişikliğe gitmeyeceğini belirtti, buna karşın gerekli gördüğü değişimi de uygulayacağını söyledi.
Romanya ile oynanacak maç öncesinde, Swiss Otel'de medyanın karşısına çıkan Hollandalı teknik adam birçok konuda görüşlerini açıkladı. İşte Hiddink'in ağzından yeni milli takım ve takımlarla ilgili düşünceleri:
-  Hem Türkiye içinde, hem dışında oyuncuları izliyoruz. Statik kadromuz yok, yeni sürprizlere açığız. Formda ve A milli takımda forma giyecek düzeyde olmalarına dikkat ediyoruz.
-  Oyun planı dediğinizde 4-4-2 ve 4-3-3 gibi sayılarla konuşmalar yapmayı sevmem. Modern futbolda olduğu gibi esnek oyuna dayalı bir tarz belirleyeceğiz.
-  Atak oynamayı seven takımız. Modern futbolda atak oynarken iyi defans da yapmalısınız. İyi defans yapamazsanız ne göze hoş gelen futbol oynayabilirsiniz, ne de istenilen sonuçları elde edebilirsiniz. 
-  Rakibimizin hata yapmasını beklemeyeceğiz, hata yapmaya zorlayacağız. 2-3 forvetle oynayacağız diyemem. 
-  Bizi 5 tane savunma oyuncusu veya defans özelliği ağır basan orta saha oyuncusu ve tek forvet oynarken göremeyeceksiniz. İlk başta belki risk alacağız ama sonra sonuçlar gelecek. Bu şekilde insanlar milli takıma daha fazla aidiyet hissedecek.
-  (Kazakistan maçının Ramazan'a denk gelmesi hatırlatılınca) Oyuncuların inançlarına ve adetlerine saygım sonsuz. Ama profesyonel olduklarını unutmamaları gerekiyor. Onların vücutlarına iyi bakacaklarından eminim.
-  Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden elenmesine üzüldüm. Beşiktaş ve Galatasaray'ın iyi sonuçlar aldığını düşünüyorum. Futbol hatalar oyunudur, hatalar olacaktır. Bu takımların performanslarının milli takım için etkili olacağını düşünmüyorum.
-  En iyi oyuncuların İngiltere, İspanya ve Almanya'ya gittiğini biliyoruz. Gelen yabancı oyuncu bir fark yaratmalı. 
-  Kulüplerin hedefleri de yeni Ardalar, Emreler yetiştirmek olmalı. Bu olursa taraftarlar da destek vereceklerdir. 
-  Yabancı oyuncu sayısı fazla olduğunda olumsuz etkilerin olduğunu söyleyebiliriz.

Â