İzmir Referanduma Hazır
İzmir İl Seçim Kurulu, Anayasa değişiklik paketini oylamak üzere 12 Eylül Pazar günü yapılacak referandum için hazırlıklarını tamamladı

takibi TC kimlik numaraları üzerinden yapılarak parmağa mürekkep sürülmesi tarihe karışacak. 'Evet' ya da 'Hayır' olarak yapılacak referandumda 'evet' mührünün basılıp basılmayacağı tartışmalarına ise 'tercih' mührü kullanılarak son verilecek. Vatandaşlar tercih ettiği seçeneğe 'tercih' mührünü basarak seçimlerini yapacak.
İzmir'in 30 ilçesinde 2.868.535 kişi oy verme hakkına sahip. Vatandaşlar muhtarlıklara asılan seçmen listelerine bakarak oy kullanacağı yeri öğrenebilecek. TC kimlik numarası olmayan vatandaşlar oy kullanamayacak. İzmir'in en kalabalık ilçeleri Bayraklı'da 224.464 kişi, Bornova'da 297.405 kişi, Buca'da 302.932 kişi, Karabağlar'da 335.534 kişi, Karşıyaka'da 246.519 kişi ve Konak'ta ise 308.070 kişi Anayasa değişikliği için evet ya da hayır tercihini yapacak.
