Fındık İşçilerinin Buruk İftarı

Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nden Sakarya'ya gelen fındık işçileri, ilk iftarlarını memleketlerinden uzakta yapmanın burukluğunu yaşadı.

Fındık İşçilerinin Buruk İftarı
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden Sakarya'nın Karapürçek ilçesine çocuklarıyla birlikte fındık toplamaya gelen işçiler, belediye tarafından kendileri için hazırlanan çadırlarda Ramazan'ı karşıladı. Kadınlar odun ateşinde yemeklerini ve gözlemelerini pişirdikten sonra, aileleri ile birlikte topun patlamasını bekledi. Topun patlamasıyla birlikte çoluk çocuk aynı çadırda kalan işçiler, kurdukları yer sofrasında yemeklerini yedi. 2 bin 500 işçinin barındığı çadırkenti ziyaret eden
Karapürçek Belediye Orhan Yıldırım, işçilerle birlikte iftar yaptı.
Memleketlerinden uzaklıkta iftar açmanın burukluğunu yaşayan işçiler; şartların çok zor olduğunu, sabah erken kalkarak fındık topladıklarını, kendilerine verilen 20 TL yevmiyenin az olduğunu söyledi. İşçiler ekmek mücadelesi için ailelerini bırakarak gurbete geldiklerini belirterek, "Ramazan biraz zor geçecek gibi görünüyor. Gece erken yatıp, sabah erken kalkmak zorundayız. Burası bizim yöremizden farklı. İşimiz ve çalışma imkanımız olsa niye buralara gelelim. Kazandığımız para yol paralarını bile
karşılamıyor. Mecburuz, başka çaremiz yok. Bizim yöremizde fabrika olsa biz çalışırız. Çoluk çocuk buralarda perişan olmayız" dediler.
İşçilerle birlikte iftarını açan Karapürçek Belediye Başkanı, işçilere en iyi barınma imkanını vermek için çalıştıklarını ifade ederek, "Onlara çadır kurduk. Tuvalet ve banyoları var. Eksiklerimiz var. Bunları her geçen sene düzeltmeye çalışacağız" dedi.