Farklı Dinler İftar Sofrasında Buluştu

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün davetiyle iftar sofrasında biraraya gelen semavi dinlerin temsilcilerinin yaptıkları konuşmada, "dostluk" ve "kardeşlik" vurgusu öne çıktı.

Türkiye Musevilerinin lideri Hahambaşı İshak Haleva, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Korepiskopos Yusuf Sağ, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Ruhani Meclis Başkanı ve Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ile Şişli İlçe Müftüsü Ahmet Tüccar gibi inanç önderlerinin hazır bulunduğu iftar yemeğinde konuşan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Ramazan ayının bereket ve varlık ayı olduğunu ifade ederek, "Mübarek Ramazan ayının bugün ilk günündeyiz. O nedenle bütün yurttaşlarımın mübarek Ramazan ayını
kutluyorum. Ramazan ayı; bereket ayı, varlık ayı, güzellik ayı, kırgınların birbirleriyle barışması, olanların olmayanlara yardım etmesini yansıtan mübarek bir ay" dedi.
Ruhani liderlerle bir araya gelmenin önemine değinen Sarıgül, "Bu güzel günde bütün ruhani liderlerimizle beraberiz. O nedenle iftar sofralarının en güzel taraflarından biri, dayanışma içinde olmak, sohbet etmek ve diyaloglarımızı daha da artırmak. Ramazan ayı, bu birlikteliği, bu güzelliği, bu samimiyeti en güzel şekilde yansıtma ayıdır" diye konuştu.
Yemekte söz alan Hahambaşı İshak Haleva ise, semavi dinlerin temsilcilerinin iftar yemeğinde buluşmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti. Ramazan ayının, dostluk, barış ve kardeşliği beraberinde getirdiğini anlatan Haleva, bütün insanlar arasında birlik, beraberlik ve saygının barıştan geçtiğini kaydetti.
Tevrat'tan alıntılar yapan Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Ruhani Meclis Başkanı ve Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan da sevgi ve barıştan söz etti. Ateşyan, "Kutsal kitap Tevrat'ta şöyle denir; 'eğer beni seviyorsanız, beni sevdiğiniz kadar insanlığı seviniz; ne fazla ne az'. Eğer insanoğlu her zaman birbirini gönülden sevemezse, sağlam bir gönül bağı oluşturamaz" dedi.
İlçe Müftüsü Ahmet Tüccar da, Ramazan ayının, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan ay olduğunu kaydetti.