Didim'de Pankart Krizi

Didim CHP tarafından Mümin Kamacı'ya destek olmak için düzenlenen mitingde açılan "Selanik'ten çıkan ikinci kahraman" pankartı tartışmalara neden oldu.

CHP Didim İlçe Başkanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Mümin Kamacı'ya destek olmak amacıyla düzenlenen mitingde açılan "Selanik'ten çıkan ikinci kahraman" pankartı tartışmalara neden oldu. Mübadele zamanında ataları Selanik'ten Didim'e göç eden Mümin Kamacı'nın Selanik doğumlu olan Mustafa Kemal Atatürk ile eş değer tutulması tepkileri beraberinde getirdi.
Pankarta en sert tepkiyi gösteren AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, durumu vahim olarak niteleyerek şöyle konuştu: "CHP mitingde açılan 'Selanik'ten çıkan ikinci kahraman' sözlerinin yazılı olduğu pankart, hepimizi rahatsız etmiştir. Bu pankart 15 gün önce görevden alınan üçü ağır cezada olmak üzere 24 davadan yargılanan bir o kadar da soruşturma izni verilen belediye başkanı Sayın Mümin Kamacı'nın ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'le eş değer tutulduğu vahim bir görüntü oluşturmuştur.
Hiç kimse sayısız davadan yargılanan bir kişiyle, Atatürk'ü aynı kefeye koyamaz, koyanlarda bunun hesabını vermelidir. Yolsuzluklarla mücadele ettiğini söyleyen, elinde dosyalarla kanal kanal gezen CHP'nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Milli Mücadele'ye ve Atatürk'ün mirasına gönül veren saygı duyan tüm CHP'lilerin bu pankartın takipçisi olacağına inanıyorum. İlgililerin gereğini yapacağına düşünüyorum."
ADD Didim Şubesi Başkan Yardımcısı Gülay Akartuna da, "Başkanımızın Selanikli olması bize gurur verir ama Atatürk'e eş değer biri daha doğmamıştır. Bu görüşümüze tüm arkadaşlarımız katılıyor. Biz Başkanımızın yanındayız, nereli olduğu önemli değil. Biz kendisine karşı haksız bir uygulama olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
ATATÜRK'E SALDIRANLAR ATATÜRKÇÜ OLMUŞ
CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar da pankartın kendileri tarafından belirlenmediğini ileri sürerek şunları söyledi: "Belediye başkanımız Selanik doğumlu değil, ataları Selanik'ten gelme. CHP bu mitingi Mümin Kamacı'nın görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek için yaptı. Her kesimden insan geldi. Pankartları biz belirlemedik. Bazı kurumlar ve demokratik kitle örgütleri pankart hazırlamış. Burada pankarta etik uygun değil diyecek değilim. Ben pankartı fark etmedim, fark etsem de müdahale edecek
durumda değiliz. Bununla ilgili gazetelere yansımalar oldu. Şimdiye kadar Atatürk'e saldıranlar, Cumhuriyetin 80 yıllık dönemini karanlık dönem olarak adlandıran arkadaşlar, şimdi Atatürkçü olmuş. O zaman pankart anlamını bulmuş. Bu bizim organizasyonumuz değil, bir grubun yakıştırması."
Bekar, her CHP'linin birer Atatürk olduğunu öne sürerek sözlerine şöyle devam etti: "Mustafa Kemal'in yolunda onun ilkelerini savunmak bizim hedefimiz. Mustafa Kemal olmak için çalışıyoruz. Ona benzetilmekten gurur ve onur duyarız."