Balıkesir'de, 'Polis-halk' Dayanışması

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün geliştirdiği, "Karesi Umut Ateşi" projesi kapsamında musiki eğitimine tabi tutulan 2 öğrenci güzel sanatlar lisesinin yetenek sınavını kazandı

Balıkesir'de, 'Polis-halk' Dayanışması
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün geliştirdiği, "Karesi Umut Ateşi" projesi kapsamında musiki eğitimine tabi tutulan 2 öğrenci güzel sanatlar lisesinin yetenek sınavını kazandı. Öğrenciler müzik öğretmenleriyle birlikte Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ı makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.
Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Toplum Destekli Polislik anlayışı çerçevesinde yürütülen proje çalışmalarında il merkezindeki Dinkçiler, Gümüşçeşme ve Gündoğan Mahallesi bölgelerinde yaşayan ekonomik yönden düşük, sanat icra etme kabiliyeti yüksek Romen vatandaşların çocuklarının tespit edilip orkestra oluşturulması ve eğitimli hocalar sayesinde sanat alanında kendilerini geliştirmelerinin hedeflendiğini anlattı. Valiliğin öncülüğünde başlatılan Karesi Umut Ateşi proje kapsamında risk altında olan, olumsuz şartlar içindeki çocuk ve gençlerin suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması yönelik eğitim ve istihdam çalışmaları yapılıyor. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin yaptığı çalışmalar sonucu tespit edilen 40 genç seçilerek projeye dahil edildi. Eğitim çalışmasını Balıkesir Musiki Derneği Koro Şefi ve bestekar Sıtkı Sahil ve ekibi tarafından yürütüldü. Kursiyerlerden Uğur Sıvacı (14) ve Leyla Demirkesen (15) isimli gençlere yetenekleri doğrultusunda özel ilgi gösterildi. Çalışmaların neticesinde her iki genç de Balıkesir Kadriye-Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü'nün yetenek sınavını başarıyla kazanarak bu okula girmeyi hak ettiler. Projeye dahil edilen öğrenciler Emniyet Müdürü Ömer Aydın'a teşekkür ettiler. Öğrencileri ve Musiki Derneği yetkililerini makamında kabul eden İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Ayağı yere basan projelere özen gösteriyoruz. Bizler bu gençlerimizi de sonuna kadar takip edeceğiz, sizlerle gurur duyuyoruz" dedi. Öğrencilerden Uğur Sıvacı klarnet., Leyla Demirkesen ise kemanda kendilerini geliştirmek ve iyi birer sanatçı olmak istediklerini ifade ettiler. Balıkesir Musiki Derneği Koro Şefi Sıtkı Sahil, gençlere bilimsel anlamda sanatçı olabilmeleri için karşılaştıkları tüm zorluklara katlanmaları gerektiğini hatırlattı. Çocuklara polis amblemli kristal masa saati hediye eden Ömer Aydın projelerine destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür etti.