A milli takım Romanya sınavında

Türkiye, 45 yıldır yenemediği Romanya ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda hazırlık maçında karşı karşıya geliyor.

Türkiye, 45 yıldır yenemediği Romanya ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda hazırlık maçında karşı karşıya geliyor. A milli futbol takımı Guus Hiddink yönetimindeki ilk maçına çıkıyor.

Ay-yıldızlı ekip, 45 yıldır yenemediği Romanya ile bu akşam İstanbul'da hazırlık maçı yapacak.

Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu'nun oğlu Razvan Lucescu'nun çalıştırdığı Romanya, Türkiye maçını son derece ciddiye alıyor.

Türkiye'yi çalıştıran 43. teknik adam olan Hiddink,  Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletlerin'de oynanan üç özel maçı, sözleşmesi yürürlüğe girmediği için tribünden gözlemci olarak izlemiş, saha kenarında yardımcısı Oğuz Çetin görev yapmıştı.

Hiddink, futbol anlayışı olarak rakibimizin hata yapmasını beklemeyeceklerini, rakibi hata yapmaya zorlayacaklarını belirterek, "ilk başta belki risk alacağız ama sonra sonuçlar  gelecek. Bu şekilde insanların milli takıma daha fazla insan aidiyet hissedecek" dedi.

Milli takımda İbrahim Kaş'ın ardından Sabri Sarıoğlu da sakatlığı kadrodan çıkarıldı.

Romanya teknik direktörü Razvan Lucescu, Türkiye maçının bir hazırlık karşılaşması olmasına rağmen önemli olduğunu söyledi.
     
Lucescu, "Türkiye'nin teknik direktörü Guus Hiddink de çok iyi bir teknik adam. Bizim için çok önemli bir sınav olacak. Aynı zamanda bu bizim için büyük bir onur ve iyi bir sınav olacak. Prestijimiz ve onurumuz için çok önemli bir maç" dedi.

Hem Türkiye hem de Romanya'nın Euro 2012 elemeleri öncesi son hazırlık sınavı olacak mücadele 21.15'te başlayacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmayı Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek.