Ülkücülerden Bahçeli'ye 'Evet' Çağrısı

MHP Mersin Merkez İlçe Başkanlığı görevini bir dönem üstlenen Mustafa Ongun, Türkiye'de bir daha darbe olmaması, Ergenekoncuların yargılanması için 12 Eylül'deki referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıkladı ve Bahçeli'den aynı tavrı sergilemesini istedi

Ülkücülerden Bahçeli'ye 'Evet' Çağrısı
MHP Mersin Merkez İlçe Başkanlığı görevini bir dönem üstlenen Mustafa Ongun, Türkiye'de bir daha darbe olmaması, Ergenekoncuların yargılanması için 12 Eylül'deki referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıkladı ve Bahçeli'den aynı tavrı sergilemesini istedi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde bir grup ülkücüyle birlikte ortak açıklama yapan Ongun, 12 Eylül'de yapılacak referandumla birlikte 'Anayasa Değişiklik Paketi'nin oylamaya sunulacağını ve halkın da sandık başına giderek 'Evet' ya da 'Hayır' oyu kullanacağını hatırlattı. Siyasi partilerin de vatandaşların 'Evet' veya 'Hayır' demesi için ardı ardına kampanyalar düzenlediğini belirten Ongun, "Şu an burada bulunan bir grup ülkücü ve burada olmayıp da gönülleri bizimle birlikte olan
ülkücüler olarak, şehadete ermiş ülkücü kardeşlerimiz adına da bu referandumda 'Evet' diyeceğimizi ilan ediyorum" dedi.
Ongun, ülkücüler olarak bir daha darbe yapılmaması, insanların işkence görmemesi ve idamların bir daha olmamasının yanında Eşref Bitlis ve Hulusi Sayın'ın faillerinin bulunması, Ergenekoncuların yargılanması, vatanseverlik adına kardeşin kardeşi öldürmemesi ve Türkiye'de annelerin ağlamaması için referandumda 'Evet' diyeceklerini açıkladı. Ongun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de çağrıda bulanarak; "Evet Sayın Bahçeli. Siz de ülkücüyseniz bu referandumda 'Evet' demelisiniz" diye konuştu.
Devlet Bahçeli'ye sert eleştiriler yönelten Ongun, bugün yaşananlara karşı hiç kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Ongun, konuşmasını da şöyle sürdürdü: "Bugün bir umut ışığı belirdi. Bu ışık, ülkücü kardeşlerimizi asanlardan hesap soracak. İşte bu nedenle biz referandumda 'Evet' diyoruz."
(SNK-HO-Y)