Tuncay Özkan 5 oturumdan men edildi

2'nci Ergenekon davasının 71. duruşması 2 aylık aranın ardından bugün görüldü. Duruşmaya Tuncay Özkan gerginliği damgasını vurdu. Tutuklu sanık Özkan bağırmaya başlayınca salondan çıkarıldı ve 5 oturumdan men edildi. Duruşma 12 Ağustos Perşembe gününe ertelendi.

2'nci Ergenekon davasının 71. duruşması 2 aylık aranın ardından bugün görüldü. Duruşmaya Tuncay Özkan gerginliği damgasını vurdu. Tutuklu sanık Özkan bağırmaya başlayınca salondan çıkarıldı ve 5 oturumdan men edildi. Duruşma 12 Ağustos Perşembe gününe ertelendi. Silivri Cezaevi'nde yapılan 2'nci Ergenekon davasının 71. duruşmasına Tuncay Özkan gerginliği damgasını vurdu.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Özkan, "İnsanları mezbahaya gelmiş danalar, kuzular gibi tutmuşsunuz burada. Arkamda ordu yok diye beni burada tutuyorsunuz. Benim suçum ne? Yeter artık. Ya bana suçumu söyleyin ya da bu yargılamayı bırakın. Ben kurbanlık koyun değilim. Bu bize yapılan zulümdür" diye bağırdı.

Balyoz sanıkları örneğini de veren Özkan, “Onların yargıçları yargıç değil mi, böyle tutuklama olur mu diye karar veriyor" diye bağırarak tepki gösterdi.

Cuma gününe kadar açlık grevinde olacağını söyleyen Özkan, gerekirse ölüm orucuna da gideceğini ifade etti.

Mahkeme başkanı Köksal Şengün, Özkan'ı sakin olması konusunda uyardı. Ancak Özkan bağırmaya devam edince Şengün'ün talimatıyla salondan çıkarıldı.

Mahkeme Tuncay Özkan'ın 5 oturumdan men edilmesine karar verdi. Özkan'ın avukatı Celal Ülgen cezanın kaldırılmasını talep etti ancak bu talebi reddedildi.

"Balbay mı darbe yapmış"

Özkan'ın ardından söz alan tutuklu sanıklardan gazeteci Mustafa Balbay da yargılamanın 2'nci yılına girdiğini hatırlatarak, "Biz kurbanlık koyun değiliz. Adnan Menderes 9 ay 20 günde yargılandı. Deniz Gezmiş 15 ayda yargılandı" diye konuştu.

Balbay, “Bu ülkenin kuvvet komutanları, ordu komutanları eksik teşebbüste bulunmuş da Mustafa Balbay mı tam teşebbüste bulunmuş, Balbay mı darbe yapmış" dedi.

Ali Balkız ve Kazım Genç müdahil oldu

Duruşmada Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ile Genel Sekreteri Kazım Genç'in müdahillik talepleri de kabul edildi.

Ali Balkız, "Bir yandan Aleviler sanıklar arasında bir yandan da biz hedef durumundayız. Bu çelişkiyi mahkemenin açığa çıkarmasını bekliyoruz" dedi.

Kazım Genç ise, "Aleviler hiçbir zaman darbeden yana olmadı. Bu ülkede darbeler dönemi kapatılmalıdır" diye konuştu.

Balkız ve Genç’in adları, davanın tutuklu sanıklarından eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’de ele geçirilen suikast listesinde geçiyordu.

Hastanede tedavi altında bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün ek savunması video konferans yöntemiyle alındı. Ancak Ersöz, ek savunmasını bitirip avukatının savunma yapmaya başladığı sırada fenalaştı.

Bunun üzerine mahkeme video konferansa son vererek duruşmayı 12 Ağustos Perşembe gününe erteledi.

'İnternet andıcı'

Bu arada, “İnternet Andıcı" soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan davanın tutuklu sanığı Hasan Ataman Yıldırım, avukatı Hakan Coşkuner aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

Yıldırım, “Son internet andıcı haberlerinde adımızın geçmesiyle anlamaktayız ki; bu süreç sadece kamuoyuna yönelik bir göz boyamaymış. 2 yıl boyunca bu günler için joker olarak bekletilmişiz. Sahte ve tarafımıza ait olmayan belge yığınlarıyla oyalanmışız. Sahte delillerle, sahte joker olarak kullanılmak üzere bekletilmişiz" ifadesini kullandı.