Tiskon 2011 Çalışmaları Başladı

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi tarafından 23-24 Eylül 2011 tarihinde Samsun'da gerçekleştirilecek olan "IV. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi" çalışmalarına başlandı.

Tiskon 2011 Çalışmaları Başladı
MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, MMMO Samsun Şube Başkan Yardımcısı Özkan Er ve MMO Samsun Şube Basın-Yayın Sorumlusu Onur Düzovalı'nın katılımları ile birlikte İstanbul ve Ankara'da bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi. İstanbul ziyaretlerinde; tıbbi cihaz sektörüne yönelik aylık olarak periyodik yayın yapan Medikal Plus ve Medikal Teknik dergileri ziyaret edilirken, Ankara ziyaretleri ise; Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, OSTİM OSB, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS), Tıbbi Malzeme ve Cihaz Üreticileri Derneği (TÜDER) ve Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na(TİKA) ziyarette bulunuldu.
Ziyaretlerde TİSKON 2011 için kurumsal destek sağlanarak, uzman ve yurt dışı katılımcı sayısının artırılması hedeflendi.
Ziyaretlerle ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan; yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucunda IV. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi'nin Makina Mühendisleri Odası 43.Dönem Çalışma Programı kapsamına alınarak 2011 yılında Samsun Şube Sekretaryalığında Samsun'da düzenleneceğini, yapılacak olan kongre düzenleme kurulu toplantısı sonucu çalışmaların şekillenerek yoğunlaşacağını söyledi.
Samsun'da tıbbi cihazlar imalat sanayinin kümelenme sürecinde olduğunu belirten Gürkan, sürece verilmesi gereken katkıları ve olumlu örneklerin kongre kapsamında değerlendirileceğini açıkladı.