Suşehri'nde Ramazanda 15 Kişi Davul Çalacak

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, bugün kalkılacak olan Ramazan ayının ilk sahurunda ilçede bulunan 8 mahallede 15 davulcunun görev aldığını söyledi.

Suşehri'nde Ramazanda 15 Kişi Davul Çalacak
Başkan Sel yaptığı yazılı açıklamada; bu gece kalkacağımız Ramazan ayının ilk sahurunda ilçemize bağlı 8 mahallede davul çalacak olan kişilerin belirlendiğini söyledi. Ramazan ayının geleneklerinden olan Ramazan davulcularının bugün geceden itibaren görevlerine başlayacağını belirten Sel, "Mübarek aylarımızdan olan Ramazan ayına gireceğimiz bu günde, Ramazanın geleneklerinden olan, vatandaşların sahura kalkması için 15 davulcu görevlendirilmiştir. Gönüloğlu, Karşıyaka, Cumhuriyet, Tepeardı, Cami Orta, Yalnızbağlar, Yeni mahalle, Taşköprü ve Kemalpaşa mahallelerimizde 15 davulcumuz ramazan sahur davulu çalacaklardır. Bu davulcularımızdan Kemalpaşa mahallesinde zurna ile birlikte çalacaklardır. Görevli olan davulcularımız bugün ilk sahura vatandaşlarımızı kaldıracaklardır" dedi.
Bir Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Sel, tüm islam aleminin, Suşehri halkının Ramazan ayını huzur içerisinde idrak etmelerini temenni ettiğini söyledi.