Simav Yayla Zengini

Kütahya'nın Simav ilçesinde deniz seviyesinden 1500 metre yükseklerde çok sayıda yayla bulunuyor. Ancak bu yaylaların birisi haricinde hiç birisinde konaklama tesisi bulunmuyor.

Simav Yayla Zengini
Simav Belediye başkanı Kasım Karahan küresel ısınmanın etkisi ile yıldızı parlayan yayla turizmi açısından Simav'ın çok yüksek potansiyele sahip olmasına rağmen bundan yararlanamamasının turizmi olumsuz yönde etkilediğini bildirdi.
İlçenin dört bir yanını sarmış göz kamaştıran yaylaların çok çeşitli bitki örtülerine sahip olmasının yanı sıra ormanları, krater gölleri, akarsuları, dereleri, tarih, kültür ve arkeolojik değerlere sahip olmalarının cazibesini artırdığına dikkat çeken Kasım Karahan, birisi haricinde diğerlerinin hiç birinde konaklama tesisinin bulunmayışının ilçede turizmi olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.
Karahan, jeotermal zengini ilçenin gelişip kalkınması için belediyenin termal turizm alanına yatırım yaptığını ancak yayla turizmine gerekli yatırım yapamadığından yakındı. Özel sektörü yayla turizmine yatırıma davet eden başkan Karahan, bu hususta yatırımcılara elinden gelen kolaylığı sağlayacağını bildirdi.
Özel sektörün termal turizmin yanı sıra yayla turizmine de yönelmesiyle bundan hem Simav'ın hem de özel sektörün kazançlı çıkacağının altını çizen Belediye Başkanı Kasım Karahan, yatırımcıları Simav'a davet etti.
Karahan, " Simav Ege'nin Abantı. Ancak keşfedilmeyi bekliyor. İlk keşfeden ve yatırım yapan bundan son derece kazançlı çıkacaktır" dedi.