Şerzan Kurt'un İlk Duruşması

11 Mayıs'ta Muğla Recai Güreli Caddesi üzerinde çıkan olayda, Muğla Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt bir kurşunla yaralanmış, ardından tedavi için kaldırıldığı İzmir'de hayatını kaybetmişti

Şerzan Kurt'un İlk Duruşması
11 Mayıs'ta Muğla Recai Güreli Caddesi üzerinde çıkan olayda, Muğla Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt bir kurşunla yaralanmış, ardından tedavi için kaldırıldığı İzmir'de hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru tutuklanmıştı.
Olayların ardından ilk duruşmanın 10 Ağustos günü Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülmesi bekleniyordu. Geçen hafta başında Muğla Valiliği'nin güvenlik gerekçesiyle yaptığı nakil talebi, Muğla Cumhuriyet Savcılığı'nca uygun görülerek Adalet Bakanlığı'na iletildi. Bakanlık Yargıtay'a başvuru yaparak davanın Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakline karar verdi. Yargı süreci gereği, davanın ilk duruşması Muğla'da bugün başladı. İlk davada dosyanın Eskişehir'e nakli kararı çıkacak.
Dava nedeniyle Muğla'da geniş güvenlik önlemleri alındı. Gece başlayan güvenlik önlemi sabah erken saatlerde Aydın Muğla karayolu üzerindeki Bayır beldesinde jandarma tarafından, Muğla girişinde de polis tarafından önlem alındı. Emniyette tüm izinler dava nedeniyle iptal edilirken, Muğla girişindeki trafik kontrol noktasında çevik kuvvet ekipleri ve trafik ekipleri önlem aldı. Gelen araçlar plakalarına göre kontrol edilirken, Muğla Adliyesi önünde çevik kuvvet ekibi önlem aldı.
Sabah erken saatlerde Muğla Adliyesi önüne gelen Şerzan Kurt'un yakınları ve arkadaşları pankart açtı. Ardından kalabalık bir grup ellerinde döviz ve pankartla adliye önüne gelirken sloganlar attı. Adliye çevresinde önlem alan polis, yaklaşık 100 kişiye ulaşan kalabalığa müdahale etmedi.
Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yapılması gereken ilk duruşmanın dün yapıldığı öğrenildi. Şerzan Kurt'un avukatları duruşma ile ilgili usulsüzlük olduğunu ileri sürerek itiraz etti. Duruşmayı takip etmek için BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Baskın Oran da Muğla'ya geldi.