Sağlık Bakanı Akdağ Ardahan'da

Gezi ve incelemelerde bulunmak için Kars'tan karayoluyla Ardahan'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ardahan Valiliği'ni ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Akdağ Ardahan'da
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Akdağ, bir yıl önce geldiği Ardahan'ı çok daha gelişmiş olarak gördüğünü söyledi.
Doktorlar için tam gün kanununa değinen Akdağ, şunları kaydetti:
"Bugün Ardahan'da 54 uzmanın muayenesinin olmamsı demek, 'muayeneye gel para öde, sonra hizmet al' anlayışından Ardahan'ın kurtulmuş olması demektir. Türkiye'de bu yüzde 92'ye ulaştı. Ardahan bundan kurtuldu ama, Erzurum'a bölge hastanesine giderken de ödemeyecek. Tabip örgütü ana muhalefetle işbirliği yapıp bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Bu kimin yararına? Ne ana muhalefet, ne de tabip örgütü. Ne de açık söylüyorum, tarafsızlığını kaybetmiş kararlarla bazı yüksek yargı mahkemelerinin verdiği karalar
bu hususta bizim millete verdiğimiz sözlerden bize geri adım attırmayacaklar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda kararlıyız. Gerçi henüz Anayasa Mahkemesi'nin gerekçesini bilmiyoruz. Bu da üzücü bir durum. Bu da ayrıca Anayasa'ya aykırıdır. Bu konuna geldiğimiz yerden geriye dönüş olmayacaktır."
Artık Ardahan ve benzeri illerde umutsuzluğun geride kaldığını, umudun hakim olduğunu ifade eden Akdağ, "Hükümetin yaptığı hizmetlerle bölgeye istikrar gelmiştir. 96-2002 yılları arasında Ardahan'da sağlık için 5 milyon TL harcama yapılmışken, bizim iktidarımız döneminde bu rakam 26 milyon TL'ye çıkmıştır. Bu bölgeler yıllardır çok ihmal edildi. Ama artık o ihmaller yaşanmıyor. Eskiden Erzurum'a günde 3 uçak inerken, bugün 10 uçuk iniyor. Köy yollarını ve içme suları bitirdik. Artık asfalt çalışmalarını
yapıyoruz. Bazıları her ile üniversite açmamızı küçümsedi. Ama onlar için Ardahan'ın gelişmesi çok da önemli değil" diye konuştu.
Tarım Bakanlığı'nın bir müjdeli haberi olduğunu hatırlatan Akdağ, "10 büyük baş ve 50 küçükbaş hayvan için 2 sene geri ödemesiz, 5 yılda faizsiz kredi ödenecek. Bu müjdeli haber bu bölgeyi ilgilendirdiği için buradan duyuruyorum" dedi.
Aile hekimliğinin sağlıktaki hizmeti bir derece daha ileri götüreceğini kaydeden Akdağ, "Ardahan'da sadece bir emar cihazımız eksik. Bu sorun birkaç ilimiz için geçerli. Ama Kasım ayında bu eksiklikler son bulacak. Eskiden Ardahan'da 14 uzman varken, bu sayı 54'e, 490 personel varken, buda 800'e ulaştı" ifadelerini kullandı
Ardahan'da huzuru bozmak isteyenlere milletin fırsat vermemesi gerektiğini belirten, Akdağ, "Her kim olursa olsun, huzurunuzu kaçırırsa, onsa asla fırsat vermeyin. Her kim kaşını çatarak siyaset yapıyorsa ona da fırsat vermeyin. Çünkü onlardan size hayır gelmez. Yıllardır bu bölgedeki hakim olan umutsuzluğu hükümetimiz istikrarlı politikasıyla umuda dönüştürmüştür" diye konuştu.

"YÜKSEK YARGI KENDİNİ HİÇBİR ZAMAN YÜRÜTMENİN YERİNE KOYMAMALI"
Yüksek yargının hiçbir zaman kendini yürütmenin yerine koymamsı gerektiğini ifade eden Akdağ, "İşte 12 Eylül'deki referandumla yargı çok daha demokratik ve çok daha tarafsız hale gelecek. 'AK Parti HSYK'yi kendine göre düzenleyecek' diyen mantığa sadece gülünür. 12 Eylül'den sonra hiç kimse kendini milletin üstünde görmeyecek. 3 kişiden bir kişini oyunu almış bir parti kapatılıyorsa, bu karardan millet zarar görmüyor mu? Biz bu referandumla kimsenin artık darbe yapamayacağını tescilleyeceğiz. Onu için
biz 'evet' diyoruz. Hani askerler şafak sayar ya, şafak 31 gün. Yani 31 günümüz kaldı" şeklinde konuştu.
Muhalefetin halktan korktuğunu ileri süren Akdağ, "Artık CHP'ye Anayasa'nın önüne bir kulübe yapacağız. Sayın Kılıçdaroğlu orada dursun. Çünkü onlar halktan korkuyorlar. Bir tek yargı ellerinde kaldı. O ellerinde gidecek diye korkuyorlar" ifadelerini kullandı.
Daha sonra yürüyerek, Ardahan Belediyesi'ne geçen Akdağ, burada Başkan Faruk Köksoy'dan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Akdağ, belediyede, gazetecilere dönerek, "İçinizde sigara içen var mı? Biliyorsunuz, sigara yasağı konusunda da yargının bir marifeti oldu. Ama biz her şeyi millet için yapıyoruz. Milletin çıkarı neyi gerektiriyorsa biz onu yapacağız. Bu konuda kesin kararlıyız" dedi.
Burada Akdağ'a Ardahan Balı ikram edilince, Akdağ, balı tadarken, "Türkiye'ye buradan sesleniyorum. Ardahan balını yiyin. Çünkü kaliteli baldır" dedi.
Belediyeden sonra Ardahan Devlet Hastanesi'ne geçen Akdağ, hastane yemekhanesinde hastane çalışanlarıyla birlikte yemek yedi.
Bakan Akdağ, Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda sağlık çalışanlarıyla değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleşiyor.