Milli Eğitim Bakanlığı Önünde Gerginlik

Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, Kilis İl temsilcileri Osman Boybeyi'nin başka bir ile tayin edilmesini protesto için Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı Önünde Gerginlik
Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, Kilis İl temsilcileri Osman Boybeyi'nin başka bir ile tayin edilmesini protesto için Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eyleme izin vermeyen güvenlik güçleri ile öğretmenler arasında gergin anlar yaşandı.
Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapmak isteyen grup, bakanlık girişinde çevik kuvvet ekiplerinin barikatıyla karşılaştı. Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler polisin durdurmasını protesto için "Habur'dan değil Kilis'den geldik", "Osman başkan dönecek başka yolu yok" şeklinde slogan attı. Bu sırada polis ile sendika üyeleri arasında gergin anlar yaşandı. Öğretmenlere destek için gelen Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız da polislerle tartıştı. Tartışmaların ardından grubun Milli Eğitim Bakanlığı önüne
geçişine izin verildi.
Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Boybeyi'nin Şanlıurfa'ya sürgün edildiğini ifade ederek, "Canımız sağ olsun, Hakkari'de bizim Van'da bizim. Türk bayrağının dalgalandığı her yerde görev yaparız" dedi. Boybeyi'nin haksızlıkları dile getirdiği için böyle bir uygulamayla karşı karşıya geldiğini öne sürerek, Boybeyi'nin yerine dönmemesi durumunda daha büyük eylemler yapacaklarını kaydetti.
Açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı önüne siyah çelenk bırakıldı. Türk-Eğitim-Sen heyetin Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir görüşme yapmasın ardından grup olaysız dağıldı.