Mhp'nin Pankart Tepkisi

MHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi'nin dernek binasına pankart asarak referandumda anayasa değişikliği için 'evet' oyu kullanacaklarını belirtmesine tepki gösterdi

Mhp'nin Pankart Tepkisi
MHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi'nin dernek binasına pankart asarak referandumda anayasa değişikliği için 'evet' oyu kullanacaklarını belirtmesine tepki gösterdi.
MHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol gazetecilere yaptığı açıklamada, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi'nin, Şehitler Parkı'nda bulunan dernek binasına geçtiğimiz günlerde referandum ile ilgili bir pankart astığını belirtti. Asılan pankartta 'Şehitlerimizin dul ve yetimleri ve malul gazilerimizin her alanda avantajlı olmalarına referandumda evet diyoruz. Güçlü bir Türkiye için, güçlü bir evet' yazdığını hatırlatan Varol, bu durumu ahlaki bulmadıklarını ifade etti. Şehit ailelerini çok sevdiklerini ve fikirlerine saygı duyduklarını belirten Varol, tepkilerinin dernek başkanının kendi düşüncesini dernek binasında yansıtmasına olduğunu vurguladı. Varol, "Tüm kamuoyunun ve bizlerin büyük önem verdiği ve üzerinde hassasiyetle durduğu bir kurumun başkanının bir siyasi partiye yandaş olup, esasında tüm şehit ailelerinin fikri olmayan bir düşünceyi binasında pankart ile ifade etmesine karşıyız. Yoksa hem 'evet' hem de 'hayır' diyen bizim başımızın tacı. Şahit ailelerimiz ve gazilerimiz içerisinde elbette hem 'evet' diyen hem de 'hayır' diyen çıkacak. Bu demokratik bir tercihtir. Ancak her platformda, dernek başkanı şehit ailelerinin tamamının fikrini almadan yada şehit ailelerini siyaset üstü tutmadan bu şekilde pankart asmasına biz karşıyız. Tabiki kendisinin de, ordaki insanlarında kişisel fikri olacak. Şehit aileleri bizim başımızın tacı ve gurur kaynağımız. Ben MHP Başkanı olarak zaman zaman şehit ailelerimiz ile birlikte oluyorum, partimiz maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemedi. Benim rahatsızlığım dernek başkanı noktasında. Şehit ailelerinden bu konuda bir çok telefon aldım. Onlarda bu konudaki rahatsızlıklarını ifade ettiler. Ben onların düşüncesini ortaya koydum BDP bugün MHP ile birlikte tutulup, 'kanla besleniyorlar, kanla beslenenler var' şeklinde açıklamalara şahit olduk. Şehit kanıyla beslenmek şerefsizliktir aynı şekilde 'Şehit kanıyla besleniyor' diye MHP'ye iftira atmakta şerefsizliktir." dedi.
MHP'nin hükümette yer aldığı 2002 yılında terörü sonlandırmak için önemli çalışmalar yaptığının altını çizen MHP İl Başkanı Mehmet Varol, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Biz MHP olarak 2002 yılında OHAL'i kaldırdık, terörü biz bitirdik. Bizim terörle işimiz olmaz. Bugün Güneydoğu'da PKK'nın temsilcisi olan BDP açıklamalar yapıyor, 'Bizim oy rengimiz evet' diyor. Bunla ilgili hem Ahmet Türk'ün hem de disiplin kurulu başkanlarının açıklamaları var. Partileri boykot etsede kendilerinin 'evet' oyu kullanacaklarını söylüyorlar. Bunu şehit aileleri derneğinin başkanı izlemiyor mu? Hangi maddede hangi düzenlemeler getirilmişte şehit aileleri bu konuda avantajlı duruma getiriliyor? Zaten avantajlı durumlar yasalarımızda var. Önemli olan bu yasaları iktidarın çalıştırması. Bizim sıkıntımız dernek değil, sıkıntımız dernek başkanının kişisel düşüncesini, yada siyasi düşüncesini, yada birileri ile yapmış olduğu programları o kurumun binasına asması. Oradaki şehit aileleri ile bir problemimiz yok. Tüm şehit ailelerimize, siyasi düşünceleri, fikirleri ne olursa olsun saygılarımı sunuyorum. Hepsini çok seviyor ve saygı duyuyoruz. Onlara minnet borcumuz var. Onların kişisel düşüncelerinden dolayı onlara bir kırgınlığımız yada uzaklaşmamız söz konusu olamaz. Ama dernek başkanının oraya pankart asmasını biz ahlakide bulmuyoruz, doğruda bulmuyoruz. "
Bu arada Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği önünde asılı olan pankart dernek yönetimi tarafından kaldırıldı.