Mersin'de 'Can Kurtaran Kursu'

Mersin'de Mezitli Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan 'Can Kurtaran Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları törenle verildi.

Mersin'de 'Can Kurtaran Kursu'
Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, dördüncü dönem kursiyerlerinin sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Mezitli'nin turistik değerlerini arttırmak amacıyla bu kursların düzenlendiğini söyledi. Mezitli ilçesinde 124 havuzlu site bulunduğunu belirten Kıcıroğlu, "Bu verilen sertifikalar ile kursiyerler sitelerde cankurtaran olarak görev yapabilirler. Şu ana kadar 86 kursiyer, kursları başarıyla tamamladı. Bunlardan 76'sı cankurtaran olarak çalışıyor. Site yöneticileri, havuzlarında cankurtaran istihdam ederken adayların belgeli olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Belgesiz cankurtaranları havuz başında görevlendirmek veya cankurtaranları sitenin başka bölümlerinde istihdam etmek cezai sorumluluk almaktır" dedi.
Bu kursların Türkiye'de ilk defa Mezitli Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlendiğini hatırlatan Kıcıroğlu, kursa 50 TL verilerek kayıt yaptırıldığını ve kurs sonunda ulusal sertifika verildiğini belirtti. Kıcıroğlu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Sualtı Federasyonu'nun birlikte açtığı, 300 TL bedel ile verilen kurslarda ise kursiyerlerin uluslararası cankurtaran olarak yetiştirildiğini kaydetti.
Mezitli Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Mehmet Usta ise, açtıkları bu kurslarda kursiyerlere yaklaşık 64 saat teorik ve pratik eğitim verildiğini belirtti. Bu güne kadar 4 dönem cankurtaran kursları açıldığını hatırlatan Usta, talep olması halinde kurslara devam edileceğini söyledi. Usta, kursu bitirenlerin hem havuzda hem de denizde can kurtarma işinde ehil kişiler olarak istihdam edildiklerini ifade ederek, kursiyerlerin büyük bölümünün işe başladığını belirtti.
Konuşmaların ardından, dördüncü etap kurslarını tamamlayan 15 kursiyere belgeleri verilirken, kursiyerler site havuzunda mini bir kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.