Manisa Bedensel Engelliler'den Referandumda 'Evet'

AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal, İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız ve parti yöneticileri Bedensel Engelliler Derneği'ni ziyaret ederek anayasa değişikliği konusunda bilgiler verdiler

AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal, İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız ve parti yöneticileri Bedensel Engelliler Derneği'ni ziyaret ederek anayasa değişikliği konusunda bilgiler verdiler.
Manisa'da referandum çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, bu kez Manisa Bedensel Engelliler Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleriyle sohbet eden İsmail Önal ve İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, engellilerin sorunlarını dinlediler. Başkan İsmail Önal oylama sırasında nüfus cüzdanlarındaki TC numaralarının önemine dikkat çekti. Önal, "12 Eylül'de yapılacak olan referandum oylamasında vatandaşlarımızın TC. numaralarına dikkat etmeleri gerekiyor. TC. numaraları olmayan vatandaşlarımız Nüfus Müdürlüğü'ne başvurmalıdır." dedi. 12 Eylül 2010' da yapılacak olan referandumda engelli vatandaşları ilgilendiren önemli değişikliklerin yer aldığını ifade eden Başkan Önal, "Engellilerin anayasa oylamasına hassasiyetle yaklaşmaları gerekiyor. Çünkü pozitif ayrımcılık kapsamında onlara büyük avantajlar getirecektir." dedi.
Bu arada, vantilatörü ve kliması olmayan dernek binasında sıcaktan dolayı zor anlar yaşandı. İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız derneğe klima hediye etme sözü verdi. Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Daha sonra da İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız'a klima hediyesi için teşekkür etti. Yasemin Yıldız, "Bu referandumda zaten engelli olarak pozitif ayrımcılık bize tanındığı için oylarımız evet olacak." diye konuştu.