İtfaiyeden Turizmcilere Yangın Eğitimi

Kemer Belediye İtfaiyesi Ekipleri ve İtfaiye Amiri Orhan Uysal, Maksim Otel personeline İtfaiye Merkezi'nde uygulamalı yangın ve ilk yardım eğitimi verdi.

İtfaiyeden Turizmcilere Yangın Eğitimi
Maxim Otel Genel Müdürü Derya Göksan'ın talebi üzerine Kemer İtfaiye Amirliği tarafından otel personeline yangınlara karşı tedbir alma, söndürme ve ilkyardım konularında teorik ve pratik uygulamalar gösterildi. Kemer İtfaiye Amiri Orhan Uysal, Kemer'in bir turizm merkezi olduğunu ve her yıl binlerce turisti ağırladığını belirterek, "Bu nedenle otel personelinin en az bizim kadar yangına, kazaya, hazır olması ve ne yapması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Bu nedenle biz Kemer İtfaiyesi olarak, turizm sektöründe çalışanlara itfaiyeyi tanımaları, hangi durumlarda yardım alabileceklerini bilmeleri için eğitim veriyoruz" dedi. Eğitim almak isteyen otellerin yazılı olarak müracaat etmelerinin yeterli olduğunu kaydeden Uysal, "Yangın ile mücadele için eğitim çalışmalarını yıl boyunca devam ettireceğiz" diye konuştu.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise Kemer İtfaiyesi'nin bölgenin en gelişmiş itfaiye teşkilatı olduğunu vurgulayarak, "Kendilerini geliştirmek için devamlı değişik eğitim ve çalışmalar yapmaktadırlar. Bu bilgi birikiminden otellerin personelinin de yararlanması, yangının çıkmadan nasıl önleneceği, müdahale ve korunma gibi birçok hayati konuyu bu çalışmalarla anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.