İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara:

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, hava ambulansı ile hizmet konusunda başarılı olduklarını belirterek, "Türkiye'de en iyilerden biriyiz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara:
Kayseri'nin sağlık konusunda geçmiş yıllara nazaran müthiş bir destek aldığına dikkat çeken il Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, "112 ambulansları ve hava ambulansı ile Kayseri'ye hizmet veriyoruz" dedi. 112 Acil olarak, ihbar geldiği andan itibaren olay yerine yola çıktıklarını söyleyen Çetinkara, "112 Acil olarak 35 bin vakaya bizzat müdahale edildi. Bu vakalardan yüzde 91'ine anında müdahale edilerek, vakalara 10 dakikanın altında ulaşım sağlandı" diye konuştu.
Hava ambulansının da Kayseri ve çevresindeki illere büyük kolaylıklar sağladığını bildiren Çetinkara, "Özellikle ambulansların ulaşamadığı veya mesafenin uzak olduğu zamanlarda hava ambulansları büyük kolaylık sağlıyor ve hastalara kolaylıkla ulaşıyoruz. Kayseri'nin en uzak ilçelerinden biri olan Sarız'a 22 dakikada ulaşıyoruz. Hava ambulansımızın içinde doktor, sağlık memuru, hemşire ile birlikte tam donanımlı ekip olaylara müdahale ediyor" ifadesinde bulundu.
Hava ambulansı uygulamasının hizmete girdiğinden itibaren büyük faydalarını gördüklerini anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, "Hava ambulansı hizmeti ile ilgili olarak Türkiye'de en iyilerden biriyiz" diyerek iddialı konuştu.