Güllük'te Chp'den Referandum Toplantısı

CHP Güllük Belde Örgütü ve Kadınlar Kolu'nun düzenlediği panel, Güllük Belediye Binası önündeki alanda yapıldı.

Güllük'te Chp'den Referandum Toplantısı
Halka açık son toplantısını Güllük'te gerçekleştiren Kadın Kolları üyeleri, belde sakinleriyle bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Mat, Kadın Kolları olarak, referandum sürecinde çalışmalarını ve örgütlenmelerini artırdıklarını belirtti. Kadınların örgütlü olmadığı bir Türkiye'nin aydınlık bir Türkiye olamayacağını belirten Mat, kadınları örgüt çatısı altında toplanmaya çağırdı. CHP Güllük Kadın Kolları Başkanı Mine Gürakan ve CHP Güllük Belde Başkanı Ertuğrul Yıldırım'ın tanıtılması üzerine kürsüye gelen her iki başkan, konuklarına 'hoş geldiniz' dedi.
Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı ise yaptığı konuşmada, iktidar tarafından hazırlanan bu Anayasa değişikliği paketinin bir aldatmacadan ibaret olduğuna dikkat çekerek; "12 Eylül'de halk, hükümetin tuzağına düşmediğini gösterecektir" dedi.
CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ise, ülkemizin son dönemlerinde iktidarın, demokratik sisteme son verme doğrultusundaki çabalarını artırdığını, orduyu yıpratmak için yaptığı akıl almaz saldırıları ve nasıl 'kör gözüm parmağına' anti demokratik yöntemler kullanarak bunları yapmaya çalıştığını belirtti ve AKP hükümetinin yüce yargıdan kurtulmak için ve en önemlisi de halkın ekonomik sorunları ve işsizlik gibi temel sorunlarından gündemi saptırmak için bu yola yöneldiğini belirtti.
Daha sonra da Anayasa Değişiklik Paketi ve Referandumla ilgili olarak konuşmak üzere, Muğla Barosu Başkanı Av.Mustafa İlker Gürkan kürsüye geldi. Kamu emekçilerine toplu görüşme değil, toplu sözleşme getiren mahkemenin, aslında, tam da 12 Eylül'de işçilere de uygulanan "Tahkim" sistemini geri getirdiğini anlatan Gürkan, diğer pek çok maddenin de, yürütmenin ağırlığını artıran ve istedikleri zaman çıkartacakları kanunlarla, bu anayasa değişikliği ile kabl edilecek maddelerin, emekçilerin ve özgürlüklerin aleyhine istenildiği kullanılmasının yolunun açıldığını belirtti.
Tek tek maddeler halinde, neden bu anayasa paketinin, ülkemizi, mevcut durumdan da geri götürdüğünü anlatan Gürkan, akıl ve vicdan sahibi herkesin 12 Eylül'de 'Hayır' demesini istedi.