'Evetçi' Eşref Erdem CHP'den istifa etti

Anayasa değişikliğine "evet" oyu vereceğini açıklamasının ardından CHP Parti Meclisi'nin 4 Ağustos'ta "ih...


Anayasa değişikliğine "evet" oyu vereceğini açıklamasının ardından CHP Parti Meclisi'nin 4 Ağustos'ta "ihraç istemiyle" Disiplin Kurulu'na sevkettiği CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, "haketmedim" diyerek partisinden istifa etti. Erdem'in istifasını açıkladığı saatlerde CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Erdem'le ilgili PM'nın "1 yıllık geçici ihraç" kararını Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Başkanlığı'na gönderdi.
Erdem, dün düzenlediği basın toplantısında, ömrünün 40 yılını sola adadığı bir dönemin ardından, bu şekilde kamuoyunun önüne çıkmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erdem, "Ama şartlar beni böyle bir noktaya getirdi" dedi.
2007'de parti görevinden istifa ettiğinde gerekçelerini anlatırken CHP'yi karalamak gibi bir niyetinin aklından geçmediğini belirten Erdem, " Erdem, bir gazetecinin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Ak Parti'ye davetini anımsatarak "başka bir partiye geçip geçmeyeceğine" ilişkin sorusu üzerine, "Ömrünü sola adamış biri olarak benim mevcut partilerden birine girmeyeceğimi bilebilecek kadar beni tanıyor olmaları gerekir. Öyle bir düşüncem, anlayışım, sevdam yok" diye konuştu.
Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir temasının olmadığını, siyasi yaşamının bundan sonraki bölümünü bağımsız olarak sürdüreceğini de kaydetti.

Erdem'in istifasının ardından TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle:
 AK Parti : 336
 CHP : 102
 MHP : 69
 BDP : 20
 Bağımsız : 7
 DSP : 6
 DP : 1
 TP : 1
 BoşÂ : 8
 Toplam : 550