Engelli Çocukların At Ve Havuz Keyfi

Marmaris Yalı Lions Kulübü, Marmaris'te Martılar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli 20 engelli çocuğu Çetibeli'ndeki Forest Park Çiftlik eğlence merkezine götürdü

Marmaris Yalı Lions Kulübü, Marmaris'te Martılar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli 20 engelli çocuğu Çetibeli'ndeki Forest Park Çiftlik eğlence merkezine götürdü.
Engelli çocuklar çiftlikte, ata bindiler, havuzda yüzdüler, salıncakta sallandılar, çimlerin üzerindeki yastıklarda oyunlar oynadılar. Engelli çocukların at ve havuz keyfini doyasıya yaşadıkları gözlendi.
Geziyi düzenleyen Yalı Lions Kulübü Başkanı Zekiye İpçi çocukların fiziksel, ruhsal ve sosyal sağlıklarının önemli olduğunu belirterek ; "21' nci yüzyılda ülkemizin geleceği, yetiştirdiğimiz çocukların fiziksel, ruhsal ve sosyal sağlıklarının niteliği ile yakından ilişkili olacaktır. Sağlıklı çocuklara sahip olmak her ailenin en büyük dileğidir. Buna karşın engelli bir çocuğa sahip olan aileler kadercilik düşüncesi yerine bilimselliğe önem vererek tıbbi tedavilerini ve eğitimsel yöntemlerin varlığını önemsemelidirler. Engelli bireyleri görmezden gelmek ne kadar sakıncalı ise durumundan dolayı bireyi 'farklı' görmek ve bu farklılığı her açıdan ön planda tutmak da rahatsızlık verici olabilir. Normal olan durumları görmemizi zorlaştırabilir ve toplum içerisinde bu kişilerin farklılaştırma adı altında etiketlenmesine neden olabilir. Engellilik kişinin kendi için olduğu kadar çevresindeki bireyler için de baş edilmesi gereken duyguların yoğun olduğu, hayal kırıklıklarının fazlaca yaşanabileceği zor bir durumdur. Bu anlamda hassaslık yani kırılgan olmak daha kolay gerçekleşebilmektedir. Ancak koruyan ve kapsayan bir sosyal çevre ile durumla baş etmek kolaylaşmaktadır" diye konuştu.
İpçi Anne baba olarak engelli bir çocuğa sahip olmak konusunda ailelerin hem destekçi olması hem de desteğe ihtiyaç duyması gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; " Aslında bu iki durum belirli bir ihtiyacı ve giderilmesini ortaya koymaktadır. Destekçi olmak olumlu duygular uyandırmakla beraber uzun sürmesi halinde tükenmişlik, yalnızlık, yetersizlik duygularını yaşatabilmektedir. Bu duyguların hissedilmesini azaltmak için desteği çevremizden veya bir uzmandan sağlamak da gerekebilmektedir. Engelli bir anne babanın çocuğu olarak hissedilen yalnızlık, güvensizlik gibi duygularla baş etmek için de öncelikle çocuğun çevresinin sağlamlaştırılması, destek sağlayıcı olması gerekmektedir. İhtiyaçlarının karşılanması sağlanabilmeli ancak zor bir durum karşısında yeterliliğini desteklemek, tamamlamak anlamında da yardımcı olunmalıdır"