Elektrik tellerinin neden olduğu yangın 6 işyerinde hasara neden oldu

Muş'ta elektrik tellerinin neden olduğu yangın 6 işyerinde hasara neden oldu. Belediyeye ait itfaiye araçlarının son günlerde artan anız yangınlarına

Muş'ta elektrik tellerinin neden olduğu yangın 6 işyerinde hasara neden oldu. Belediyeye ait itfaiye araçlarının son günlerde artan anız yangınlarına müdahale etmek için merkeze yakın köylerde bulunması nedeniyle yangın güçlükle kontrol altına alınabildi.

Muş'un Eski Hal semtinde çıkan yangın, vatandaşlara korku dolu saatler yaşattı. İtfaiye ekiplerinin güçlükle müdahale ettiği yangın yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından söndürüldü. Halin çevresindeki kahvehaneler nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahalede etmekte zorlandı.

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, bölgede kahvehanelerin fazla olması ve hanın tek giriş noktasının bulunmasından dolayı itfaiye araçlarının han içine güçlükle girdiğini söyledi.

Dede, köylerde çıkan anız yangınlarına da müdahale ettikleri için bazı itfaiye araçlarının köylerde bulunduğunu söyledi. Muş merkeze bağlı ve yakın olan köylerde çıkan yangınlara belediye olarak kendilerinin müdahale ettiğini söyleyen Başkan Dede, "Köylerde çıkan yangınlara çiftçilerimiz fazla zarar görmesin diye bizler müdahale ediyoruz. Onun için İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı olan ekiplerimizin bir kaçının şehir dışında olması nedeni ile yangını kontrol altına alma çalışmalarımız biraz zaman aldı. Aslında köylerde çıkan yangınlara müdahale etmek bizim görevlerimiz arasında değil buna rağmen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimizi köylere gönderiyoruz. Yaşanan olay han esnafını olduğu kadar bizleri de çok üzdü. Çıkan yangında can kaybının olmaması ise bizleri teselli etti." diye konuştu.