Doğal Buzdolabında Kamp

Kentin yakıcı sıcağından kaçan BUFSAD Photo&Camp Club üyeleri, karlı tepelerin eteğinde buzlu suların yanı başında Uludağ'ın Kilimli Göl kenarında kamp kurarak serinledi.

Doğal Buzdolabında Kamp
Alışılmadık sıcaklardan bunalan Bursalılar çareyi kendilerini dağa atmakta buldu. Son Termometrelerin kırkın üzerine çıktığı günlerde, alternatif turizm seçeneklerini değerlendiren bazı Bursalılar kar ve buz tepelerinin eteğinde, buzlu suların yanı başında kamp kurma keyfini yaşadılar. "Doğal buzdolabında tatil keyfi yaşıyoruz" diyen BUFSAD Photo&Camp Club üyeleri çadırlarını ve uyku tulumlarını alıp soluğu Kilimli Göl kenarında aldılar.
Bölgenin doğal güzelliklerini fotoğraflayan BUFSAD Photo&Camp üyeleri, Bursalılar sıcaktan cayır cayır yanıp uyku uyuyamazken, gece 8 - 10 dereceye düşen hava sıcaklığına ise sabaha kadar yaktıkları kamp ateşi ile karşı koydular.
"Üşümenin dayanılmaz hafifliğini yaşadık. Ağustos sıcağında buzun üzerinde yürümenin keyfi bir başka oluyor" diyen kampçılar, Ağustos sıcağında dağdaki göllerin üzerindeki buzullarda yürüyüş yaparak günün keyfini çıkardılar. Kampçılar gölden aldıkları buzları ise getirdikleri yiyecek ve içecekleri soğutmada kullandılar.
Kampa katılan fotoğraf severlerin bonusu ise Uludağ'a özgü olan ve genellikle güney yaylalarında bulunan endemik Apollo kelebeğini görüntülemek oldu.
Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) üyelerinden Gülistan Erdoğan ve Selim Çoruh tarafından kurulan BUFSAD Photo&Camp Club, Türkiye'nin çeşitli yörelerinde iki yıldan buyana fotoğraf kampları düzenliyor.