Çocukların 46 Derecede Futbol Maçı

Adana'da, yüksek nem nedeniyle 46 derece hissedilen sıcaklıkta valilik tarafından yürütülen Sevgiye Uzanan Eller Projesi kapsamında çocuklara futbol maçı yaptırıldı.

Çocukların 46 Derecede Futbol Maçı
Türkiye, Ağustos ayından itibaren kavurucu sıcaklarla mücadele ederken Adana'da yüksek nem nedeniyle sıcaklık 10 derece daha fazla hissediliyor. Bugün sıcaklık 36 derece olmasına rağmen nispi nem yüzde 50'den fazla olduğu için hissedilen sıcaklık 46 dereceye kadar yükseldi.
Adana Valiliği tarafından yürütülen Sevgiye Uzanan Eller Projesi kapsamında saat 10:30'da yaşları 14 ile 16 arasında değişen çocuklara futbol turnuvası düzenlendi.
Adana Valisi İlhan Atış'ın başlama vuruşunu yaptığı maçta çocuklar sıcaktan futbol oynayamadı. Recai Gizer ve Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulları arasında oynan final maçı aşırı sıcak nedeniyle 15'er dakikadan 30 dakika oynandı. Ancak hakem çocukların aşırı sıcaktan etkilendiğini görünce 15 dakika tamamlanmadan su arası verdi. Su arasında çocuklar teknik direktörlerini dinlemek yerine bol bol su içip başlarına su döktü. Çocuklar aşırı sıcaktan çok etkilendiklerini belirterek, "Sıcaktan dolayı
koşamıyoruz. Ağzımız kuruyor. Bu maçlar akşam yapılsa daha iyi olur. O zaman güneş batmış olur ve sıcaktan etkilenmeyiz" dedi.
46 derece sıcaklıkta oynanan maçta ambulanslar hazır bekletildi ancak korkulan olmadı.