Cami Bahçeleri Güzelleşiyor

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Müslümanların daha rahat ve güzel bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için cami bahçelerini kilitli parke taşları ile döşediklerini söyledi.

Bingöl Belediyesi tarafından şehir merkezinde bulunan cami bahçelerinin güzelleşmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bütün cami bahçeleri kilitli parke taşları ile döşenerek, çevre düzenlemeleri yapılıyor. Ekipler tarafından başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Serdar Atalay, zaman içerisinde imkanlar nispetinde güzel hizmetler yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Atalay, "Camilere öncelik verdik, şehir merkezinde bahçesinde kilit taşı olmayan bütün cami bahçelerinde çalışma başlattık. Camilere öncelik vermemizin nedeni taziyelerimiz çok geniş ve kalabalık oluyor, insanlarımızın çamurda sıkıntı yaşamaması için bu çalışmaları yapıyoruz. Bir de camilere cemaat sığmadığı zamanlar bahçede de rahatlıkla namaz kılabilsin. Ramazan öncesinde buna hız verdik. Camilerimizin etrafı daha derli toplu oluyor. İmamlarımız ve bütün cami dernekleri ile görüşüyoruz. Cami dernekleri de bahçe düzenlemelerini yapıyor. Hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Cami bahçelerini insanların çok rahat bir şekilde gelip vakitlerini geçirebileceği ve oturup vakit geçirebilecekleri nezih alanlar yapacağız" dedi.
"GÜNLÜK 20 BİN KİLİTLİ PARKE TAŞI ÜRETİLİYOR"
Bingöl Belediyesi bünyesinde hizmet veren kilitli parke taşı fabrikasındaki eksiklikleri giderdiklerini belirten Başkan Serdar Atalay, günlük 20 bin adet kilitli parke taşı üretildiğini söyledi. Başkan Atalay, "Cami bahçelerine döşediğimiz kilitli parke taşını belediyenin kendi fabrikasında üretiyoruz. Malzemeyi satın alıp taşı kendimiz üretiyoruz. Günlük 20 bin adet kilitli parke taşı üretiyor ve istihdam sağlıyoruz. Bugün çalışmaların devam ettiği Kültür Mahallesi Camii bahçesi bin 680 metrekaredir. Buranın maliyeti 70 bin lira civarındadır. Parasal değeri çok önemli değil, bunun fonksiyonu çok önemli. Biz bütün camilerimizi nezih bir şekilde cemaatin namazını kılıp oturabileceği güzel ortamlar yapıyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımız rahatlıkla ibadetlerini yapsın istiyoruz. Zaman içerisinde imkanlar nispetinde güzel hizmetler yapacağız. Bugüne kadar yapılanların üzerine biz de yapılmayanları yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.