Çadırlarda İftar Zamanı

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte toplumsal dayanışma ve birlikteliğin sembolü olan iftar çadırları da kurulmaya başladı.

Çadırlarda İftar Zamanı
Çorum'da bu yıl il genelinde Ramazan ayı süresinde günlük 3 bin kişiye iftar çadırlarında yemek verilecek. Ramazan ayı nedeniyle ayrıca Çorum Belediyesi tarafından da 5 bin aileye de gıda yardımında bulunulacak.
Çorum Belediyesi iftar sonrası aileleriyle birlikte eğlenmek isteyenler için Ramazan Sokağı'nda çalışmalar tamamlandı. Ramazan Sokağı, yarın ünlü sanatçı Uğur Işılak konseriyle Ramazan eğlencelerinin başlangıcını yapacak.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ramazan Ayı boyunca Çorumlulara kaliteli ve seviyeli bir Ramazan eğlencesi yaşatacaklarını söyledi. Geçen yıl ilk kez başlattıkları Ramazan Sokağı'nı bu yıl da devam ettirdiklerini ifade eden Külcü, "Ramazan Sokağı eğlencelerini ünlü sanatçı Uğur Işılak'ın konseriyle başlatıyoruz. Halkımız Ramazan Sokağı'nda rahatça eğlenebilecek, gösterileri ücretsiz izleyebilecek" dedi.
Ramazan ayı boyunca Recep Demirkaynak'ın stand-up gösterisi, Nasreddin Hoca adlı Orta Oyunu, Ertuğrul Erkişi-Minik Dualar Grubu konseri, İbrahim Sadri'nin Şiir dinletisi, Ömer Karaoğlu'nun Tasavvuf Musikisi konseri, dünyaca ünlü Mısırlı Hafız Ahmet Ebu'l Kasımi'nin Kur'an Tilaveti'nin yanında Türk Sanat ve Halk Müziği konserleri, animasyon gösterileri, gölge oyunları, yarışmalar gibi çok zengin içerikli programlar hazırladıklarının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ramazan ayı boyunca devam
edecek olan Ramazan Sokağı şenliklerine tüm Çorumluları davet etti.
İskilip'te de Belediye Başkanlığı ve hayırseverlerin desteğiyle kurulan çadırda günlük bin kişiye iftar yemeği verilecek. İftar çadırına gelemeyecek olan yaşlı ve hasta vatandaşlara ise yemekleri evlerine götürülecek. İskilip Belediyesi tarafından ayrıca fakirlere gıda paketleri hazırlanıp dağıtılacak.
Uğurludağ ilçesinde ise Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından kurulan aşevinde günde 200 kişiye iftar yemeği dağıtılacak. Osmancık Belediyesi de İmaret Camii yanına kuracağı aşevinde 200 ailenin evine sıcak yemek götürecek.
Alaca'da ise Cumhuriyet Meydanı'na kurulan çadırla 250 kişi iftar yapacak. Aşevinde de yoksul vatandaşların evlerine sıcak yemek servisi yapılacak.
Çorum'un en büyük ilçesi Sungurlu'da Belediye Başkanlığı tarafından iftar çadırının yanı sıra aşevi aracılığıyla sıcak yemek dağıtımı yapılacak.