Banka önünde şüpheli paket paniği

Zeytinburnu'nda bir otobüs bürosunun önüne zaman ayarlı bomba bırakılmasının ardından polis şüpheli paketlere karşı daha tedbirli olmaya başladı. Fati

Zeytinburnu'nda bir otobüs bürosunun önüne zaman ayarlı bomba bırakılmasının ardından polis şüpheli paketlere karşı daha tedbirli olmaya başladı. Fatih'te bir banka şubesinin önüne bırakılan çanta, polisi alarma geçirdi. Bomba imha uzmanı ekibinin jammer ile sinyal keserek müdahale ettiği çantadan kitap ve elbise çıktı.

Şehremini Mahallesi Millet Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinin önüne bırakılan poşet paniğe neden oldu. Zeytinburnu'nda vergi dairesinin yakınındaki bir otobüs firmasının bürosu önüne bırakılan zaman ayarlı ve parça tesirli bomba polisin şüpheli paketlere karşı duyarlılığını arttırdı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaya yolunu vatandaşlara kapattı. Çantanın etrafına güvenlik şeridi çeken ekipler olay yerine uzman ekip istedi. Bu sırada yoldan geçmeye çalışan vatandaşları polis müdahale ederek başka yollara yönlendirdi. Bu sırada bazı dükkan sahipleri de herhangi bir patlama ihtimaline karşı dükkanlarının kepenklerini kapattı.Vatandaşların meraklı bakışları arasında olay yerine gelen uzman ekip önce jammer ile çevreden gelebilecek sinyalleri kesti. Daha sonra çantayı bıçakla kesen bomba imha uzmanı polis, çantada elbise ve kitap olduğu tespit etti.

Çantadan herhangi bir patlayıcının olmaması çevredekilere rahat bir nefes aldırdı. Şüpheli paket nedeniyle yaya yolunda ve Millet Caddesi'nde oluşan trafik güvenlik şeridinin kaldırılmasıyla normale döndü.