Bakan Demir Bilecik'te

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, anayasa değişiklik paketinin halk oylamasından geçmesiyle birlikte Türkiye'nin hayal edilemeyecek kadar güzel günlere kavuşacağını söyledi.

Bakan Demir Bilecik'te
Bakan Demir, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Türbin mesire yerinde AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği programa katıldı. Program öncesi dağıtılan "evet" broşürlerini partililer sıcaktan korunmak için başlarına siper etti. Bakan Mustafa Demir, 12 Eylül'de yapılacak referandum için Bozüyüklülerden "evet" oyu istedi. Demir, "Türkiye bir dünya lideri. Dışarıda ve içeride istikrarı yakalamış, yere sağlam basmış, istikameti belli, önüne çıkan problemli sahalarda ne yapacağını çok iyi bilen, 73 milyon insanın
geleceği adına ferasetli, akıllı, cesur ve kararlı adımlar atan bir iktidar var bu ülkede" dedi.
1982 Anayasası'nı eleştirenlerin 1961 Anayasası'nın daha iyi olduğunu iddia ettiğini anlatan Demir, "Bu referandumla 1924 Anayasası'nın seviyesine bile gelemiyoruz. Türkiye şu anda bir dünya devleti, dünyada 16. en büyük ekonomiyiz. 73 milyon vatandaşımız var. Genç bir nüfus, geleceğe emin adımlarla yürümemiz gerekiyor. Sivil ve demokratik bir anayasamızın olmaması bizi tökezletiyor" diye konuştu.
"Niye hayır kampanyası yapıyorlar? Bu anayasa değişikliği kabul edilmesin ki iktidar partisi zaafiyete uğrasın. İktidar partisinin oyu 3-5 puan düşerse 1-2 puan kendisine gidecek. Türkiye ne çektiyse bu zihniyetten çekmiştir. Türkiye kaybetsin, ben kazanayım; böyle bir şey olmaz. Ama bugün buna bütün meydanlar şahit. Referandumu seçim çalışmasına dönüştürmemeliler. Bu anayasa paketi halk oylamasından çok güçlü bir evetle geçsin, inanın Türkiye bugünden hayal edemeyeceğimiz kadar güzel günlere yürüyecek"
ifadelerini kullandı.