Bakan'dan Kss Açıklaması

Düzce Küçük Sanayi Sitesinde (KSS) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan sitede altyapı çalışmalarının son etabı için temel atıldığını açıkladı.

Bakan'dan Kss Açıklaması
KSS'de Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Mehmet Bakan, sitenin son durumu ile ilgili bilgiler verdi. 500 ortaklı sitede yaklaşık 7 bin kişinin istihdam edileceğini ifade eden Bakan şöyle devam etti: "Uzun yıllardır sürüncemede olan, Düzce için çok önemli olan Küçük Sanayi Sitesinin artık son çalışmalarını yapıyoruz. Altyapı çalışmalarının son etabının temelini atmış bulunuyoruz. Üye olacaklarla birlikte yaklaşık 500 ortağımız mevcut. Site yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlayabilecek pozisyonda. Şuanda hayat burada devam ediyor."
KSS'nin asıl sorunun para olduğunu vurgulayan Bakan, üyelere aidatlarını düzenli ödemeleri çağrısında bulunarak "Esas derdimiz para. Parayı da üye aidatlarından toparlıyoruz. Burada bazı aksaklıklar oluyor ve bu da çalışmalarda aksamaya neden oluyor. Ana sözleşme gereğince ihraç işlemini uygulamak zorunda kalıyoruz. Yeri gelmişken üyelerden aidat ödemelerine özen göstermelerini istiyoruz" dedi.
Bakan, altyapı çalışmalarında son teknolojinin kullanıldığını belirterek "Her şey son teknoloji ile inşa edildi. İnşallah üyelerimiz aidatlarını zamanında öder ve mutlu sona ulaşırız" diye konuştu.
Altyapı çalışmalarının son etabı için temel atıldığını dile getiren Bakan şunları söyledi: "Kanalizasyon, elektrik ve su hatları ile yağmurlama sistemini toprak altından geçiriyoruz. Bu hatlar geçtikten sonra üstünü kilit taşla kaplama yapıyoruz. Belediye Başkanımızın açıklamasına göre yeni düzen çerçevesinde eski sanayi ve E5 kenarındaki sanayi işletmeleri kaldırılacak. Oralar konut alanı olacak. Bu nedenle talepler arttı. Otobüs hattımız devrede. Elektrik, su doğalgaz, kanalizasyon her türlü hizmeti verebiliyoruz."
KSS'de yatırım yapılamayan bazı alanların el değiştireceğini söyleyen Bakan "Bakanlık onayı ile sanayiciye sattığımız yerler var. Sanayiciler kriz nedeniyle yatırıma başlayamadılar ama şimdi el değiştiriyor. Daha güzel yatırımlar olacak. Düzce'de küçük sanayi dendiğinde burası akla gelecek. Kendi imkanlarımız ile eksikleri tamamlamaya devam edeceğiz. Zamanında yeterince devlet desteği aldık. Artık kendi imkanlarımızla eksiklerimizi gidereceğimizi taahhüt etmiştik. Burası Düzce'nin malı dolayısıyla buranın sorunu Düzce'nin sorunu. Resmi kurumlardan zaten destek görüyoruz" şeklinde açıklama yaptı.