Ak Partili Vekillerden 'Evet' Standı

AK Parti Sivas Milletvekilleri, yapılacak olan referandum öncesi stantlarda halka anayasa paketini tanıtıyor.

Ak Partili Vekillerden 'Evet' Standı
AK Parti Sivas İl Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından Kent Meydanı'nda açılan stantlarda referandum öncesi halka anayasa paketini tanıtıyor. Bugün açılan Stantlarda AK Parti Sivas Milletvekilleri Hamza Yerlikaya, Osman Kılıç ve Selami Uzun, AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru halka görüşerek Anayasa paketi için halktan 'evet' oyu istedi. Kurulan stantlarda milletvekilleri teker teker maddeleri okuyarak anayasaya neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlattı.
AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç Anayasa paketinin kabulünden sonra sivil halkın askeri mahkemelerde yargılanmayacağını söyleyerek, "Bugün burada demokrasiden yana olmayan, insanlıktan yana olmayan Anayasanın değiştirilmesi üzerine meclisimiz tarafından kabul edilen referandum çalışmalarının ilk açılışını yapmak üzere buradayız. Bu Anayasa değişikliğinden sonra hiçbir sivil vatandaşımız askeri mahkemelerde yargılanmayacak. Bunun için referanduma 'evet' diyoruz" dedi.
AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya ise, "Toplumumuz fişlenmeyecek. Kimse fişleyip de önüne bir gün gelerek 'Sen böyle böyle yapmıştın' gibi gerekçelerle vatandaşlarımızın huzurunu bozmaması için fişlenmeye hayır demokrasiye evet" şeklinde konuştu.
Daha sonra AK Partili milletvekilleri içinde Anayasa paketinde yer alan maddelerin yazılı olduğu broşürleri vatandaşlara dağıtarak 12 Eylüldeki Anayasa değişikliği referandumunda 'evet' oyu kullanmalarını istedi.
Kent meydanında kurulan standın 11 Eylül tarihine kadar açık kalacağı öğrenildi.