Ak Parti'nin Referandum Çalışması

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Mersavi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği'ni (MER-DER) ziyaret etti.

AK Partinin derneklerden sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yavuz ve beraberindeki heyeti karşılayan dernek Başkanı Davut Kırmızıaslan ve dernek yönetim kurulu üyeleri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Derneklerinin 2007 yılında kurulduğunu, kuruluş amaçlarının sosyal yardımlaşma ve eğitime katkı sağlamak olduğunu belirten Kırmızıaslan, derneklerinin SODES projesi kapsamında 125 yoksul öğrenciye eğitim verdiğini söyledi.
Heyette bulunan AK Parti Halkla ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen'de Demokratik Açılım ve Anayasa değişiklik paketi hakkında dernek başkanı ve üyelerini bilgilendirdi.
AK Parti il yönetimi derneklerden sorumlu başkan Mustafa Yavuz'da Anayasa değişiklik paketini içeren maddeleri anlatarak, "Bu paketin toplumun bütün kesimini kapsadığını sonuna kadar halkın bu değişikliğe sahip çıkacağına inanıyoruz" dedi.
Davut Kırmızıaslan ise "Biz dernek olarak siyasete uzak duruyoruz. Ancak Anayasa Değişikliği halk oylaması siyasi partiler üstü bir gelişmedir. Bu nedenle referandumda 'Evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacak bu düzenlemeyi destekliyoruz" dedi.