AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem:Referandum sürecinde halka güveniyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kırıkkale'de partililerle biraraya geldi. Erdem, referandum sürecinde halka güvendiklerini ve muhalefet

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kırıkkale'de partililerle biraraya geldi. Erdem, referandum sürecinde halka güvendiklerini ve muhalefet partilerinin 'hayır' demesine rağmen bu referandumdan 'evet' çıkacağını belirtti.

Erdem, 12 Eylül'de yapılacak referandumlü ilgili önemli açıklamalar yaptı. AK Parti'nin her bölgeden oy aldığını ve her bölgeden birinci parti olarak çıktığını belirten Erdem, Türkiye'de AK Parti'nin dışında çoğu partinin bir bölgenin partisi ya da bir ilin partisi olduğunu söyledi. Erdem, "Türkiye'nin partisi aldığı oy denklemine baktığımız zaman Türkiye'nin tamamından destek bulan, Türkiye'nin tamamından oy alabilen tek parti AK Parti'dir. AK Parti Güneydoğu'nun da, Doğu Anadolu'nun da, İç Anadolu'nun da, Akdeniz'in de, Karadeniz'in de, Ege'nin de, Marmara'nın da birinci partisidir. AK Parti Türkiye'nin şansı, AK Parti Türkiye'deki birliğin tek garantisi olan bir partidir. Türkiye'deki birliği AK Parti'nin bu ortaya koyduğu destek tablosu ortaya koyuyor. Bizim halkımız gerçekten yapılanları iyi gören, iyi izleyen, sabırlı, yeri geldiğinde de ders vermesi gerekenlere dersini veren, destek vermesi gerektiklerini, alkışlaması gerekenlere alkışını en iyi yapan bir partidir." dedi.

"PARTİ KAPATMAK ARTIK BİR ÇÖZÜM DEĞİL"

Erdem, referandum sürecinde halka güvendiklerini ve muhalefet partilerinin 'hayır' demesine rağmen bu referandumu kazanacaklarını belirtti. Erdem, parti kapatmanın ülkeye zarar verdiğini belirten Erdem, " Geçtiğimiz sene DTP kapatıldı. Başka bir isimle, başka bir parti açtı. Kapatırdı da iyi mi oldu? Bütün borcu devlete kaldı. Parti kapatmak artık bir çözüm değil. Muhalefet bu anayasa değişikliğine karşı çıkıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar zihniyetlerini değiştirmedikleri müddetçe halkın karşısına, halkın değerleri, halkın yararına olan işlere karşı koydukları müddetçe bu halk daima onları onların anladığı manada hayırla hep karşılayacaktır" diye konuştu.