Ahlatlı Çiftçilere Sertifikalı Buğday Anlatıldı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde sertifikalı buğday tohumunun kullanılması ve yaygınlaştırılması hususunda çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ahlatlı Çiftçilere Sertifikalı Buğday Anlatıldı
Ahlat Ziraat Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıya Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Bitki Besleme Şefi Mehmet Kapıdere, Bitlis İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Kubilay Ateşal, Ahlat Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Müdürü Ercan Bakır, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, Ahlat Ziraat Bankası Müdürü İsmet Öztürk, İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Toplantıda TİGEM yetkilileri sertifikalı buğday temini, kullanımı ve özellikleri konusunda çiftçileri bilgilendirirken, TMO Müdürü Ercan Bakır ise kurumları tarafından hangi buğday türlerinin alınacağı konusuna açıklık getirerek çiftçilere önerilerde bulundu.
Ziraat Bankası Müdürü İsmet Öztürk ise, çiftçilere tarım kredileri ve çiftçilerin Ziraat Bankası'ndan nasıl faydalanacakları hususunda bilgi verdi. Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden de, amaçlarının çiftçileri ekim öncesi aydınlatarak, onları bilgilendirmek olduğunu söyledi. Sivil toplum temsilcileri ve devlet kurumlarının ortak istişareleri ile ekim öncesi doğruyu bulmak ve bilinçli bir ekim gerçekleştirmeyi istediklerin söyledi.
Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ise, Ahlat çiftçisinin çok yenilikçi olduğunu belirterek, özellikle TİGEM'den çiftçiye tarım alanlarında destek olmasını istedi. Çiftçilere ise, burada sorunlarını açıkça ortaya koyarak hep birlikte varsa sorunun çözüm noktasında birleşmeleri gerektiğini ifade ettiler.
TİGEM, AHZO, TMO, Ziraat Bankası ve Bitlis Tarım İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladıkları bilgilendirme toplantısı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.