Ahlat'lı çiftçilere sertifikalı buğday anlatıldı

Bitlis'in Ahlât ilçesinde çiftçilere sertifikalı buğday tohumu kullanımı konusunda eğitim verildi.

Ahlât Ziraat Odası Konferans Salonu'nda düzenlene

Bitlis'in Ahlât ilçesinde çiftçilere sertifikalı buğday tohumu kullanımı konusunda eğitim verildi.

Ahlât Ziraat Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM )Bitki Besleme Şefi Mehmet Kapıdere, Bitlis İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Kubilay Ateşal, Ahlat Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Müdürü Ercan Bakır, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, Ahlat Ziraat Bankası Müdürü İsmet Öztürk, İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca, İsmet Öztürk muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda TİGEM yetkilileri sertifikalı buğday temini, kullanımı ve özellikleri konusunda çiftçileri bilgilendirirken, TMO Müdürü Eran Bakır ise kurumları tarafından hangi buğday türlerinin alınacağı konusuna açıklık getirerek çiftçilere önerilerde bulundu. Ziraat Bankası Şube Müdürü İsmet Öztürk ise tarım kredileri ve çiftçilerin Ziraat Bankası'ndan nasıl faydalanacakları konularında bilgi verdi.

Ahlât Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden ise yaptığı konuşmada amaçlarının çiftçileri ekim öncesi aydınlatarak, bilgilendirmek olduğunu söyledi. Sivil toplum temsilcileri ve devlet kurumlarının ortak istişareleri ile ekim öncesi doğruyu bularak, akıllı ve bilinçli bir ekim gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Ahlât Kaymakamı Bilal Şentürk ise Ahlât çiftçisinin çok yenilikçi olduğunu hatırlatarak, özellikle TİGEM'den çiftçiye tarım alanlarında destek olmasını istedi.

TİGEM, AHZO, TMO, Ziraat Bankası ve Bitlis Tarım İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladıkları bilgilendirme toplantısı karşılıklı fikir alış verişinin arından sona erdi.