Ağustos ayında elma ağacı çiçek açtı

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi Uzunlu Beldesinde elma ağacının bir dalında elma varken diğer dalı çiçek açtı. Boğazlıyan Uzunlu Beldesi'nde Yaşar Kayhan'

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi Uzunlu Beldesinde elma ağacının bir dalında elma varken diğer dalı çiçek açtı. Boğazlıyan Uzunlu Beldesi'nde Yaşar Kayhan'a ait evinin bahçesinde elma ağacının bir dalı elma verirken, diğer dalı çiçek açtı. Normalde Nisan ayında çiçek açan elma ağacının Ağustos ayında ikinci kez çiçek açması başta Yaşar Kayhan olmak üzere belde halkı tarafından şaşkınlık ve hayretle karşılandı.

Yaşar Kayhan'ın evinin bahçesindeki meyve ağaçlarından biri olan elma ağacının bir dalında ortalamanın üzerinde büyüklükte elma varken, diğer dalı ise yeni çiçek açtı. Elma ağacının dalındaki çiçekleri görünce gözlerine inanamadığını belirten Yaşar Kayhan, "Bir sabah uyandığımda bahçemdeki elma ağacının bir dalının çiçek açtığını gördüm. Çok şaşırdım, yıllardır meyve ağaçlarım var ama bu durumla ilk kez karşılaştım. Bir bölümünü topladığım hala dalında da elması olan ağacın bir dalı çiçek açmıştı. Normal olarak Nisan ayında çiçeğe duran ağacın, Ağustos ayında yeniden çiçek açması beni ve komşularımızı oldukça şaşırttı. Aşırı sıcakların etkisiyle ağacın ikinci defa çiçek açmış olabileceğini düşünüyorum. Öyle ya da böyle bu sıra dışı bir olay, ne diyeyim Cenab - ı Allah'ın hikmetin sual olunmaz, demekten başka bir açıklama bulamıyorum." diye konuştu.