'Yeşilada' Yeniden Ada Oluyor

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Adalılar Pişi Günü'ne katılan Isparta Valisi Ali Haydar Öner, 'inci' diye sözettiği adayı ilçeye bağlayan dolgunun kaldırılacağını söyledi

'Yeşilada' Yeniden Ada Oluyor
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Adalılar Pişi Günü'ne katılan Isparta Valisi Ali Haydar Öner, 'inci' diye sözettiği adayı ilçeye bağlayan dolgunun kaldırılacağını söyledi.
Kısa adı YEKSAV olan Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfıtarafından düzenlenen 14'üncü Pişi Günü'ne Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Anayasa Mahkemesi eski Üyesi Sacit Adalı, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdirliler ve Adalılar katıldı.
Isparta Valisi Ali Haydar Öner, 'inci' diye tanımladığı ada ile konuşmasında, "Burayı dolgu yapmak suretiyle Eğirdir'e bağlamışız. Göldeki sirkülasyonu engelleyen bu dolguyu bir gün inşallah kaldırıp köprü ile sirkülasyona imkan sağlamak suretiyle yeniden ada özelliğini kazandırmayı düşünüyoruz" dedi.
Eğirdir Gölü'nden 'billur bir göl' diye sözeden Vali Öner, "Göl yakın zamanlara kadar hiç bu kadar temiz olmamıştı. Bu temizliğe katkı sağladığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Buraya atılan bir poşet yüz yıllarca yok olmuyor. Çevreye atılan bir kola kutusu yüz yıllarca olumsuz etki yapıyor. Adalılar bu güzelliklerin içinde yaşarken, bu güzellikleri korumanın bilinciyle, sorumluluğuyla hareket ediyorlar. Hepsine gönülden duygularla teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
14.Adalılar Pişi Günü'nde Eğirdir Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından Isparta Kültür Turizm Mehteran Ekibi marşlar seslendirdi.