Red Bull Havayolları!

Formula 1'de sezonun 12. yarışı olan Macaristan Grand Prix'sinde dün yapılan sıralama turlarında adeta Re...


Formula 1'de sezonun 12. yarışı olan Macaristan Grand Prix'sinde dün yapılan sıralama turlarında adeta Red Bull rüzgarı esti. Başkent Budapeşte yakınlarındaki Hungaroring Pisti'nde gerçekleştirilen mücadelede zafere Sebastian Vettel ulaştı. Alman pilot, 1 dakika 18.773 saniyelik derecesiyle ilk sırayı almayı başardı. Üst üste 4. pole pozisyonunu elde eden Vettel, bu sezonki toplam sayıyı da 7'ye yükseltti. Avusturya ekibi ise bu sezonki 11. pole pozisyonuna sahip oldu.
Red Bull'un diğer pilotu Mark Webber ise çok az bir farkla takım arkadaşı Vettel'in arkasında kaldı. Avustralyalı sürücü, 1:19.184'lük zamanıyla ikinci olurken, Ferrari pilotları Almanya GP'sindeki üstünlüklerinin ardından hız kesmedi. Fernando Alonso, 1:19.987'lik bir zamana imza atarak 3. sırayı alırken, Felipe Massa 1:20.331 ile 4. oldu.

Button şaşırttı
Şampiyona liderliğini elinde bulunduran McLaren'den Lewis Hamilton, 1:20.499'luk zamanıyla 5. sırayı alırken, pilotlar sıralamasında ikinci durumda bulunan takım arkadaşı Jenson Button, beklentileri karşılayamadı. Üçüncü turlara kalamayan İngiliz pilot, ancak 11. sırayı alabildi. Hungaroring Pisti'ndeki bir diğer hayal kırıklığını ise Michael Schumacher yaşattı. Mercedes GP'nin tecrübeli Alman pilotu, 1:21.630 ile 14. sıraya razı oldu. Macaristan Grand Prix'sinde büyük yarış bugün saat 15.00'ten itibaren TRT-1'den canlı yayınlanacak.