Mucize ameliyat
İtalya'nın Floransa kentinde iki kanserli hastaya "kök hücre takviyesi" ile doku reddi ilacı kullanılmada...

İtalya'nın Floransa kentinde iki kanserli hastaya "kök hücre takviyesi" ile doku reddi ilacı kullanılmadan nefes borusu nakli yapıldı. Bu operasyon, ilaç ya da ışın tedavisine uygun olmayan nefes borusunun nakli adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Hemen konuştu
AOU Careggi Hastanesi Başhekimi Walter Giovannini'nin verdiği bilgiye göre, 31 yaşındaki bir Çek hasta ile 19 yaşındaki bir İngiliz hasta geçen ayın başında ameliyat edildi. İngiliz kadın ameliyattan 3-4 gün sonra konuşmaya başladı. Hastaların ikisi de hastaneden taburcu oldu.
İtalya'nın Ulusal Organ Nakli Merkezi'nin Müdürü Alasseandro Nanni Costa, yeni nakil tekniğiyle, doku reddini önleyen ilaç da verilmeyerek çok büyük aşama kaydedildiğini açıkladı.
Floransa'daki nefes borusu nakli, ilaç tedavisi (kemoterapi) ve ışın tedavisine (radyoterapi) uygun olmayan organlardan olan nefes borusu için yapılacak operasyonlar adına çok önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Yeni teknik umut oldu
İlk nefes borusu nakli ameliyatını gerçekleştiren Dr. Paolo Macchiarini, Floransa'da düzenlenen basın toplantısında yeni tekniği gırtlak ve akciğer ameliyatlarına da uygulamayı düşündüğünü, ileride başka organlarda da kök hücre takviyesiyle nakil yapılabileceğini söyledi.
