Mhp Uşak İl Başkanı Metin Deniz Savaş:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Metin Deniz Savaş, referandumda Uşak'tan ezici bir çoğunlukla hayır çıkacağını iddia etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Metin Deniz Savaş, referandumda Uşak'tan ezici bir çoğunlukla hayır çıkacağını iddia etti. Anayasa değişiklik paketinde milletin hayrına hiçbir madde bulunmadığını savunan Savaş, devletin son terör olaylarına karşı acz içerisinde olduğunu öne sürerek, "Devlet teröre karşı acziyet gösterdikçe milletin endişesi artmaktadır" dedi.
MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş, il yöneticileri ile birlikte bir yerel televizyon kanalı tarafından Taş Bahçe Kır Düğün Salonu'nda düzenlenen 'Referandum Süreci' konulu basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Referandum sürecini ve artan terör olaylarını değerlendiren Metin Deniz Savaş, "Millet geçim, AK Parti rejim derdinde" dedi.
Değişiklik paketinin toplumu ayrıştırdığını ve halka hiçbir katkısı olmayacağını anlatan Metin Deniz Savaş; şöyle konuştu: "Başbakan kürsüde ağlayarak duygu sömürüsü yapıyor. Ağlasa da yalvarsa da referandumda ülkücüler hayır oyu kullanacak. Pakette yer alan maddeler toplumun değil AK Parti hükümetinin önceliklerini içeriyor. Parti olarak halka katkı sağlamayacağına inandığımız, iktidarın gizli planlarını içeren pakete hayır diyeceğiz. 12 Eylül darbesi 30 yıl önce yaşandı. Söz konusu darbede acıyı biz
çektik. Başbakan ve iktidar partisinin mensupları değil. Yargıda vatana ihanet suçu hariç tüm suçların zaman aşımı süresi 30 yıldır. Ayrıca 12 Eylül darbesini gerçekleştirenler bugün hayatta değil. Sadece Kenan Evren hayatta ve 93 yaşına girdi. 93 yaşındaki bir insanın yargılanması ve sonrasında cezalandırılması mümkün değil."
Bunun en güzel örneğini kayıp trilyon davasında gördüklerini anlatan Savaş, şunları söyledi: "12 Eylül'de acılar yaşandı ve üstü örtüldü. Yaşanan acıları 30 yıl sonra yeniden kaşımak hiç kimseye bir fayda sağlamaz. O dönem yaşananları kaşımak millete ve devlete hiçbir katkı sağlamaz. AK Parti darbeleri yargılayacaksa 3 yıl önce yaşanan e muhtırayı yargılasın. Amaç darbeleri ve darbecileri yargılamak değil seçim öncesi taraftar toplamaktır. Eğer böyle olmasaydı iktidar bu değişiklikleri 8 yıldır bugüne
kadar gerçekleştirirdi."
ANAP DÖNEMİNDE TERÖR CİDDİYE ALINMADI
Son dönemlerde İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olayları ve terör saldırılarını değerlendiren Deniz Savaş, Türkiye'nin gerçek manada terörle 1992 ile 2002 yılları arasında mücadele ettiğini savundu.
AK Parti iktidara geldiğinde terörün bitme noktasına geldiğini ve 2002 yılında 16 terör olayı yaşandığını bu olaylarda sadece 3 şehit verildiğini anlatan Metin Deniz Savaş, sözlerine şöyle devam etti: Türkiye 30 yıldır terörle mücadele ediyor deniyor. Askeri tedbirlerle terörün sona ermeyeceği ve açılımla sorunun halledileceği tezi ortaya atılıyor. PKK terörü ilk olarak 1984 yılındaki Eruh baskını ile gündeme geldi. 26 yıldır bu sorunla yaşıyoruz. Her gün şehit haberleri ile canımız yanıyor. Türkiye
gerçek manada terörle 30 yıldır mücadele etmiyor. 7 yıllık Anavatan Partisi iktidarı döneminde terör ciddiye alınmadı ve gerekli tedbirler alınmadı. Terör görmezden gelindi, üç beş çapulcu diye adlandırıldı. Bu nedenle 7 yıllık o dönemde terör beslendi, ciddi bir mücadele verilmedi."
Savaş, gerçek manada terörle mücadelenin 1992 ile 1996 yılları arasında yapıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
"Mücadele ile ilgili tüm tedbirler yasalar 1992 ile 1996 yıllarında çıkarıldı. Bu mücadele döneminde terörist başı Şam'dan kaçmak zorunda kaldı. Daha sonra 2002 yılına kadar benzer bir mücadele devam etti. Terörist başı yakalandı. 2002 yılında bitme noktasına gelen terör yeniden hortladı, her yerde eylem yapmaya başladı. Geçmişte Anavatan bugün ise AK Parti iktidarlarının yanlış politikaları terörün bu noktaya gelmesine neden oldu."
Bugün mücadele yerine açılım süreci ile karşı karşıya olduğumuzu anlatan Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dolayısıyla hiç kimse devlet 30 yıl silahlı mücadele etti ama terörle baş edemedi diyemez. Çünkü gerçek manada mücadele 1992 ile 2002 yılları arasında yapıldı. 8 yıldır iktidarda olan AK Parti devleti yönetiyor. Devleti yönetenler bugün teröre karşı acziyet gösteriyor. Millet bu acziyeti gördüğü için endişe duyuyor. Bu endişe her geçen gün artıyor. İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olaylarda bu endişenin
bir parçası olarak görülebilir. Bu iki olay partimizle ilişkilendirilmeye çalışılıyor. MHP olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Devleti yöneten iktidar partisi bu acziyete bir an önce son vermelidir. Son veremiyorlarsa çekip gitmelidirler."
(KY-HO-Y)