Köylüler İlk Defa Kaymakam Gördü

Şırnak'ın Beytüşşebap kaymakamı Soner Karataşoğlu, 110 yıldır hiçbir kaymakamın gitmediği Ortalı köyüne gitti.

Beytüşşebap ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ortalı köyünün yollarının bozuk olduğu, ulaşım nedeniyle 110 yıldır hiçbir kaymakamın gitmediği belirtildi. Kaymakam Karataşoğlu, zor şartlar altında ulaşım sıkıntısı yaşayan köye giderek köylülerin sorunlarını dinledi. İl Genel Meclisi üyeleri Hazım Adıyaman ve Rahmi Bal ile Ortalı köyüne giden Kaymakam Karataşoğlu, köyü gezerek köylülerin isteklerini dinledi. Köylüler karşılarında ilçe kaymakamını görünce şaşırdı. Köylüler yüzyıldan fazladır ilk defa
bir kaymakamı köylerinde gördüklerini belirtti.
Köye ulaşımın sıkıntılı olması nedeniyle köylülerin çoğunun diğer il ve ilçelere göç ettiğini belirten bir köylü, Kaymakam Karataşoğlu ve İl Genel Meclisi üyelerinden köy yolunun ulaşımının rahat bir şekilde sağlanması için yardım istedi.
Beytüşşebap Kaymakamı Soner Karataşoğlu da yaptığı konuşmada, "Vatandaşlarımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Beytüşşebap kaymakamı olarak köyümüzü ziyaret etmekten fevkalade mutlu oldum. Vatandaşlarımızla görüştüm. İhtiyaçlarını tespit ettik, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Vatandaşlarımızın bir sıkıntısı sorunu derdi olduğu zaman her zaman yanlarındayız. Umarım burada sağlıkla mutlulukla uzun süre yaşarlar biz de onlara hizmet etmekten mutluluk duyarız" dedi.
Köy Muhtarı Turan Aslan da, ilk defa köyü bir kaymakamın ziyaret ettiğini belirterek şunları söyledi: "Bundan dolayı kaymakama çok teşekkür ediyoruz. Birçok isteğimiz oldu ancak kendisi yerinde görmek istedi. Gelip köyün sorunlarını yerinde gördü bundan dolayı kendisinden çok memnun olduk. Okul ve yol sorunlarımız var yolumuz bayağı bozuk. Kaymakam bey gereğini yapacaklarını söylediler."